Anasayfa Haber Apple iPhone 6 Pil Problemi Büyüyor

Apple iPhone 6 Pil Problemi Büyüyor

Apple’ın ücretsiz pil değişimi programı sadece bazı iPhone 6s modellerini kapsıyor, ancak diğer iPhone 6 modellerinde de aynı sorun yaşanıyor.

iPhone telefonunuz bir anda beklenmedik şekilde kendi kendine kapanıyorsa, bunun nedeni sorunlu bir pil olabilir. Apple, şimdilik sadece 4,7 inç ekrana ve belli bir seri numarasına sahip iPhone 6S modellerinin pilini değiştiriyor.

Bu telefonlarda hatalı üretilmiş piller bulunuyor. Ancak bir süredir iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone 6S Plus gibi diğer modellerde de benzer bir sorun yaşandığı iddia ediliyor. Apple’ın pil değişim programı ise bu cihazları kapsamıyor.

Problem çoğunlukla bataryada %30 veya %20 oranında şarj kaldığı zaman ortaya çıkıyor. Ancak daha yüksek şarj oranına sahip pillerde de bu sorun yaşanabiliyor. Telefonlar çoğunlukla soğuk havalarda beklenmedik şekilde kendini kapatıyor.

Apple, diğer iPhone modelleri için henüz resmi bir açıklama yapmadı, sadece Çince bir destek dokümanında soruna değindi. Apple’ın bir yazılım güncellemesiyle bu sorunu çözmesi umuluyor.

Sorundan etkilenen bazı kullanıcılar ise kendi çözüm yollarını geliştirmişler. Güç düğmesine birkaç defa basmak, telefonu pantolon cebinde ısıtmak gibi geçici çözümler öneriliyor. iPhone’u şarjlı kılıfla veya harici bir pil paketiyle kullanmak daha güvenilir bir çözüm gibi görünüyor.