Anasayfa Haber 16 Çekirdekli AMD Zen İşlemci Görüntülendi

16 Çekirdekli AMD Zen İşlemci Görüntülendi

AMD’nin yeni üst seviye Zen işlemcilerine dair ilk fotolar ortaya çıktı.

AMD’nin Zen işlemcileri için gerçekleştireceği New Horizon tanıtım etkinliğine kısa bir süre kala, yeni işlemcilerin ilk görüntüleri sızdırıldı. Bir sunucu sistemindeki doğal ortamında çekilen görüntülerdeki işlemci 16 çekirdekli, 32 thread’li bir Naples modeli.

AMD, Naples işlemcileri yüksek kar oranlarının olduğu sunucu pazarı için önümüzdeki yıl çıkarmak istiyor. Bu işlemciler, şirketin bugüne kadar geliştirdiği en güçlü yongada sistem (system on a chip, SOC). 16 çekirdekli görüntülenen işlemcinin dışında ayrıca 32 çekirdekli, 64 iş parçacıklı bir model daha var. Bu model, x86 işlemci tarihinin en fazla sayıda çekirdek ve iş parçacığına sahip modeli.

Sızan fotoğraflarda, bir sunucu sistemi için kompakt sayılabilecek bir konfigürasyon görüyoruz. İki adet Zen SOC’un yer aldığı aktif soğutmalı sunucuda ayrıca iki adet Radeon Pro grafik hızlandırıcısı yer alıyor. SUnucu tabanlı Zen işlemcilerse, standart masaüstü Summit Ridge işlemcilere göre belirgin bir şekilde daha büyükler. Naples işlemciler 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak.