Anasayfa Haber Korsanların Yeni Gözdesi “The Grand Tour” Oldu

Korsanların Yeni Gözdesi “The Grand Tour” Oldu

Korsan indirilen televizyon yapımları listesinde sıralama uzun zaman sonra değişti.

İnternet üzerinde en çok korsan indirilen yapımlardan bazıları, televizyon dizileri oluyor. Online servislerin her ülkeye hizmet vermemesi, çoğu zaman ünü artan televizyon yapımlarının dünyanın pek çok ülkesinde korsan izlenmesine sebep oluyor.

En çok korsan izlenen diziler listesinde, Game of Thrones uzun süredir birinciliği kimseye kaptırmıyordu. Ancak bir süre önce bu durum değişti. Yapımı Amazon tarafından üstlenilen ve sadece Amazon Prime abonelerinin izleyebildiği The Grand Tour, kısa sürede listenin başına yerleşti.

Amazon Prime aboneliği yılda 100 dolar gibi bir bedele sahip. The Grand Tour için ise henüz sadece 3 bölüm yayınlanmış bulunuyor. İlk bölümü 10 milyona yakın defa korsan indirilen yapımda Amazon’un korsanlıktan zararının 3 milyon sterlinden fazla olduğu tahmin ediliyor.

The Grand Tour, daha önce BBC için Top Gear programını yapan May, Hammond ve Clarkson üçlüsünün dünya çevresindeki otomotiv maceralarını konu alıyor. Amazon’un bu yapım için 250 milyon dolar bütçe ayırdığı iddia ediliyor.