Anasayfa Haber Apple AirPods Satışa Çıktı

Apple AirPods Satışa Çıktı

Apple tarafından iPhone 7 ile birlikte duyurulan AirPods kulaklıklar, gecikmeli de olsa satışa çıktı.

Apple’ın iPhone 7 tanıtımında AirPods kablosuz kulaklıkları da resmen duyurmuştu. 3,5 mm kulaklık jakı kullanılmayan iPhone 7 için en iyi aksesuar olarak tanıtılan AirPods kulaklıklar, gecikmeli de olsa satışa çıktı. Piyasadaki söylentiler cihazın çıkışının 2017’ye sarkabileceğine işaret ediyordu, ancak Apple bu söylentileri boşa çıkardı.

Apple’ın bu kulaklıkları neden geciktirdiğine dair pek çok iddia var. Öne çıkan iddialar, çeşitli yazılımsal hataların düzeltilmesinin zaman aldığı yönünde. AirPods kulaklıkları Apple’ın W1 işlemcisini kullanıyor ve her kulaklık iPhone 7 ile Bluetooth üzerinden kendi bağlantısını kuruyor. Bu kulaklıkları iPhone 7 dışındaki aygıtlarla kullanmak da mümkün.

Halen internet mağazası üzerinden satışa çıkan AirPods, önümüzdeki hafta Apple mağazalarında da satılmaya başlanacak. Kendi şarj ve saklama kutusuyla gelen AirPods için Türkiye satış fiyatı 779 TL olarak belirlenmiş. Kullanıcıların sorunsuz kullanım için iOS 10, watchOS 3 ve macOS Sierra’nın en yeni sürümlerine sahip olması gerekiyor.