Anasayfa Haber Bilim Dünyasında Trump Alarmı!

Bilim Dünyasında Trump Alarmı!

Donald Trump’ın ABD başkanlığına seçilmesi, bilim dünyasında alarm zillerini çaldırdı.

Kısa süre önce yapılan ABD başkanlık seçimlerinden kazanan taraf olarak çıkan Donald Trump, 2017 yılının Ocak ayında Beyaz Saray’a yerleşerek görevine başlayacak. Ancak Trump’ın özellikle küresel ısınma ve çevre konularındaki görüşleri, bilim dünyasında endişelere yol açıyor.

Şimdiden kabinesine bilim düşmanı olarak tanınan isimleri dolduran Trump, küresel iklim değişikliği konusuna da ekonomik ve siyasal sebeplerle olumsuz yaklaşıyor. Bu da haliyle bilim dünyasında bu konularda yapılan araştırmaların sonuna gelindiğine dair bir kanı uyandırıyor.

NASA, NOAA ve EPA gibi devlet kurumlarının dünya ve iklim konularındaki çalışmalarının büyük kesintilere uğrayacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu kurumların on yıllardır yaptığı araştırmaların ve topladığı verilen çöpe gitmesi, diğer ülkelerdeki bilimsel çalışmalara da ciddi zararlar verecektir.

Çeşitli isimlerin de gayretiyle, Toronto Üniversitesi tarafından başlatılan bir çalışmayla, bu devlet kurumları tarafından depolanan bilimsel verilerin yedeklenmesine çalışılıyor. Halka açık olarak çeşitli web sunucularında depolanan bu verilerin, başka kaynaklarda yedeklenmesi çalışmaları başlatılmış. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterseniz buradaki bağlantıya gidebilirsiniz.