Anasayfa Haber Blade Runner 2049 İçin İlk Trailer Yayınlandı

Blade Runner 2049 İçin İlk Trailer Yayınlandı

Bilim-kurgu klasikleri arasına giren Blade Runner için çekilen devam filmi 2049, seneye gösterime girecek.

Ridley Scott ismini sinema tarihine sokan filmlerden biri olan Blade Runner, gösterime girdiğinde çok ilgi görmemişti. Ancak geçen zamanla birlikte büyüyen bir izleyici kitlesi toplayan film, kült klasikler arasına katılmakla kalmadı, siber-punk kültürünün doğumuna da yardımcı oldu.

1982 yılında gösterime giren Blade Runner için devam filmi niteliğindeki Blade Runner 2049’un çekimi devam ediyor. Yönetmenliği adını Arrival ile duyuran Denis Villeneuve tarafından üstlenilen filmde, Ridley Scott yapımcı olarak yer alıyor. Film için ilk resmi trailer ise yeni yayınlandı ve aşağıda izleyebilirsiniz.

Nispeten kısa olan bu tanıtım videosunda, ilk filmden 30 yıl sonra geçen olaylara yönelik ilk ipuçlarını görüyoruz. Yeni Blade Runner olan ve Ryan Gosling tarafından canlandırılan polis memuru K, ilk filmdeki orijinal polis olan Rick Deckard’ı bulmaya çalışmaktadır. Harrison Ford bu filmde 30 yıl daha yaşlı Deckard olarak karşımıza çıkıyor. Ancak elindeki silahın efsanevi beylik tabancası olduğu da dikkatimizden kaçmadı.

Blade Runner 2049 için bildirilen resmi gösterime giriş tarihi 6 Ekim 2017. O zamana kadar bir kaç trailer daha çıkacağına şüphemiz yok.