Anasayfa Haber Nokia C1 Tasarım Görselleri Sızdırıldı

Nokia C1 Tasarım Görselleri Sızdırıldı

Nokia’nın yeni üst seviye telefonuna ait olduğu söylenen tasarım görselleri sızdırıldı.

HMD Global tarafından üstlenilen Nokia tablet ve telefonların, 2017 yılında pazara dönüş yapması bekleniyor. Şirketin birden fazla model ile piyasaya çıkacağına artık şüphe yok. Bunların özellikleri henüz kesin bilinmese de, sızıntılar C1 modelinin üst seviye olacağına işaret ediyor.

Kısa süre önce internete sızdırılan C1 tasarım görselleri de bu söylentileri doğrular nitelikte. Daha önceki Nokia tasarımlarını çağrıştıran çizgiler görmek zor değil. Ancak resimlerde bundan daha fazlası da var.

Tasarım görsellerinde C1 modelinin arka tarafında çift kameraya ek olarak, üçlü led ve Xenon flaş ile tasarlandığını görmek zor değil. Ayrıca USB-C portu da rahatlıkla görülebiliyor. Diğer donanım özellikleri olarak ise Qualcomm Snapdragon 830 işlemci, 4 GB RAM ve Android 7.1.1 işletim sisteminden bahsediliyor.

Finli HMD Global tarafından tasarlanan yeni Nokia telefonlar, Çinli iş ortakları tarafından üretilecek. Nokia’nın HMD Global’de doğrudan hissesi olmasa da, belirli patent ve marka anlaşmaları var. Yeni Nokia telefonların 2017’nin ilk yarısında piyasada olması bekleniyor.