Anasayfa Haber Sony, Oyun Ve Sinema Bölümlerini Birleştirebilir

Sony, Oyun Ve Sinema Bölümlerini Birleştirebilir

Söylentilere göre Sony yönetimi sinema ve oyun bölümlerini tek çatı altında toplayabilir.

Washington Post kaynaklı bir habere göre, Sony yönetimi sinema ve oyun bölümlerini aynı çatı altında toplamayı düşünüyor. Tabii bu henüz bir söylentiden öte geçmiyor. Ancak bu söylentiye delil olarak gösterilen rakamlar da hayli ilginç.

Sony geri bırakmakta olduğumuz yılda oyun bölümünden hayli yüksek gelir elde etmiş. Üstelik yılbaşı alışveriş döneminde dünya çapında Playstation konsol ve VR satışlarının hayli yükselmesi de bekleniyor. Bu da oyun departmanının yıl sonu rakamlarına yansıyacaktır.

Andrew House yönetimindeki oyun bölümü, 2016’nın Nisan ve Eylül ayları arasındaki 6 aylık dönemde 6,4 milyar dolarlık brüt gelir elde etmiş. Bölümün aynı dönemdeki net kârı da 624 milyon dolar olmuş.

Sony sinema bölümü ise özellikle ABD kaynaklı stüdyoların zarar eden yapımlarından dolayı, başta reklam harcamaları olmak üzere pek çok kısıntıya gitmek zorunda kalmış. Bölümün küresel sinema pazarındaki payı %8 oranında ve bu da yönetim için tatmin edici görünmüyor.

Oyunların ve özellikle de sanal gerçekliğin (VR) yükselen trendler olduğunu düşünen yönetimin, sinema ve oyun bölümünü aynı çatı altında birleştireceği söylentileri de bu rakamlardan kaynaklanıyor. Ancak söylentilerde bunun nasıl mümkün olacağına dair bir bilgi verilmiyor. Sonuçta iki sektör çok farklı dinamiklere sahip ve farklı kafalar tarafından yönetiliyor.