Anasayfa Haber G.Skill Trident Z RAM Blokları LED Aydınlatmalı Olacak

G.Skill Trident Z RAM Blokları LED Aydınlatmalı Olacak

G.Skill yeni Trident Z RAM modellerine RGB led ışıklandırma ekledi.

Bilgisayar modifikasyonu hayli renkli ve son yıllarda giderek daha fazla ilgi çeken bir konu. Donanım üreticileri de kullanıcıların farklılaşma ihtiyacına cevap vermek için yeni ürünler tasarlıyorlar. Işıklandırmaya sahip RAM blokları da bunlardan sadece biri.

Kasa içi ışıklandırmada RAM bloklarına da aydınlatma eklemek yeni bir fikir değil. Ancak şimdiye kadar çıkan ürünler basit tek renk ledli aydınlatmalara sahipti. Çok renkli RGB ledli az sayıdaki ürün ise ek güç kablosu gibi kullanımı zorlaştıran detaylar yüzünden pek tutmadı.

G.Skill tarafından yeni duyurulan Trident Z RAM blokları bu açıdan hayli farklı olacak. Soğutma kanatları üzerinde dinamik RGB led aydınlatmaya sahip olan bu DDR4 RAM blokları, herhangi bir ek güç kablosuna da ihtiyaç duymuyor.

G.Skill bu RAM bloklarının özel seçilen yongalardan, 10 katmanlı yeni bir PCB üzerinde üretildiğini söylüyor. Şirket bu sayede yapısal sağlamlık ve enerji tüketimi açısından sorun yaşanmayacağını belirtiyor. Yeni tanıtılan Trident Z DDR4 RAM kitleri, ancak Ocak 2017 sonuna doğru satışa çıkabilecek. Fiyatların da ancak o zaman belli olması bekleniyor.