Anasayfa Video Güney Kore Gezisi #1 – Japon Restoranı

Güney Kore Gezisi #1 – Japon Restoranı

Ülkemiz ile derin bağları olan Güney Kore’de gezintiye çıkıyoruz. İlk durağımız Seul’de bir Japon restoranı.

Kuzey Kore ile girdiği büyük savaştan ülkemizin de dahil olduğu NATO yardımı ile kurtulan Güney Kore, o zamandan bu zaman epey yol katetmiş bir ülke. Türk askerlerinin cesaretli savaşından dolayı bizlere büyük saygı duyan Güney Kore Halkı, bizi büyük bir samimiyetle karşılıyor. Ülkenin farklı tarihi ve turistik yerleriniz gezeceğimiz yeni video serimizde ilk durağımız bir Japon restoranı.

Uzak Doğu ülkelerinde ortak olan bir şey varsa o da bizden daha çok benimsedikleri “denizden babam çıksa yerim” anlayışı. Koreliler de bu konuda bir istisna değil. Hatta denizden çıkmasını beklemeyip kendi akvaryumlarında bile deniz mahsülleri üretiyorlar ve büyük bir iştahla tüketiyorlar. Durum böyle olunca Japon mutfağı da Koreliler için çok yabancı kalmıyor. Her ne kadar Koreliler’in Japonlar’ı pek sevdiği söylenemese de bu, Kore’da Japon firmaların ve markaların satış yapamaycağı anlamına gelmiyor.

İlk durağımız olan Restoran Güney Kore’nin başkenti Seoul’de yer alıyor. Kobachi isimli restoran, müşterilerden olumlu yorumlar almış. Bütün Japon Restoranları gibi kendine has bir tasarımı olan restoranda gruplar için özel bölümler de mevcut. Biz de bu bölümlerden birinde ağırlandık.

Japon mutfağına çok hakim olduğumuzu söyleyemeyiz. İşte bu noktada rehberimiz devreye giriyor ve bizim için bir Japon Yemekleri Kullanım Kılavuzu edasında neyin ne olduğunu anlatıyor. Bu noktadan sonra wasabi eşliğinde deniz ürünlerinin tadına bakmaya başlıyoruz. Keyifli seyirler.