Anasayfa Haber Faraday Future Yakında Batabilir

Faraday Future Yakında Batabilir

Elektrikli otomobiller üretmek üzere kurulan şirketin borç batağında olduğu iddia ediliyor.

Otomotiv sektörüne girmek büyük yatırım ve uzun vadeli planlama gerektiriyor. Ancak en akıllıca girişimin bile başarılı olma ihtimali gerçekte çok düşük. Özellikle de elektrikli otomobil gibi piyasada çok yeni bir ürün üzerinde çalışacaksanız, karşınıza çıkan engeller çok daha büyük olacaktır.

Nitekim elektrikli otomobil sektöründe başarıya ulaşan her Tesla örneğine karşılık, daha yolun başında tekerleri patlayan pek çok firma var. Eğer söylentiler doğruysa, Faraday Future çok yakında bunlar arasına katılabilir.

Çinli LeEco elektrikli araç firması tarafından desteklenen Faraday Future, bir süredir fuarlarda gösterdiği prototipiyle ilgi çekiyordu. Ancak şirketin ABD’nin Nevada eyaletinde kurmakta olduğu fabrikanın tamamlanmasının geciktiği haber veriliyor.

Fabrika geciktiği için seri üretime geçerek para kazanamayan şirketin, çeşitli patent davalarında aldığı cezalardan tutun da yapılan büyük masraflara kadar pek çok gideri var. Şirketin bu masrafları karşılayamadığı, bu yüzden de iflasın eşiğinde olduğu iddia ediliyor.

Faraday’ın önümüzdeki CES fuarında seri üretim için tasarladığı ilk otomobilini tanıtması bekleniyor. Şirketin bu prototip sayesinde yatırımcı çekmeyi umduğu söyleniyor. Ancak eğer bu gerçekleşmezse, Faraday Future için Şubat ayından sonrasının pek parlak görünmediği de fısıldanıyor.