Anasayfa Video Güney Kore Gezisi #5 – Kore Sokakları

Güney Kore Gezisi #5 – Kore Sokakları

Güney Kore gezimizde bu defa ülkenin ikinci büyük şehri Busan’ı dolaştık.

3.5 milyon nüfus ile 10 milyonluk Seoul’den sonra Güney Kore’nin en büyük ikinci şehri olan Busan, ülkenin aynı zamanda liman şehri olma özelliğine sahip. Birçok fabrikanın yer aldığı şehir, ihraç edilen ürünlerin gemilere yüklendiği nokta olarak dikkat çekiyor. Busan’da yer alan fabrikalardan biri de LG’ye ait. Gezimiz esnasında görme şansı bulduğumuz bu fabrika, firmanın çamaşır makinesi ve temizlik robotları için son montaj hattını içeriyor. Fabrikanın içerisinden video paylaşmamız mümkün olmadığından bu videomuzda Busan’ı geziyor olacağız.

Busan, yüksek gökdelenler ile geleneksek evleri bir arada barındıran bir şehir. Bir yanda devasa cam yapılı binalar gözlerinizi kamaştırırken öbür tarafta kendinizi Bodrum’un beyaz evlerinin arasından gün batımını izlerken bulabiliyorsunuz. Bir tarafta yüksek teknoloji ürünleri yer alırken öbür yanda Kore geleneksel yemeklerini görmek mümkün.

Busan’ın liman şehir olması belki de en çok şehirde satılan deniz mahsüllerini etkiliyor. Burada okyanusun karaya vurduğunu söyleyebiliriz. Diğer bütün Uzak Doğu ülkeleri gibi Kore mutfağında da deniz mahsülleri büyük bir yer kaplıyor. Videomuzda da bunun izlerini görebilirsiniz.

Son olarak turumuzu Hard Rock Cafe Busan’da tamamlıyoruz. Keyifli seyirler…