Anasayfa Haber Güney Kore İlk Dev Robotunu Üretti

Güney Kore İlk Dev Robotunu Üretti

Güney Kore’de üretilen ilk gerçek mecha olan Method-2’nin testleri halen devam ediyor.

Güney Kore kökenli teknoloji şirketi Hankook Mirae Technology tarafından geliştirilen Method-2, MechWarrior, Titanfall ve Hawken gibi oyunlarda görmeye alıştığımız dev robotların gerçek dünya versiyonu. 4 metre boyunda ve 1,5 ton ağırlığındaki robot, gövdesindeki kabinde oturan pilot tarafından idare ediliyor.

Halen Seoul yakınlarındaki tesislerde testleri yapılan Method-2, iki ayağının üzerinde insan gibi yürüyebiliyor. Kolları ise kabin içindeki özel sistem sayesinde pilot tarafından rahatlıkla idare ediliyor. Robotun tasarımının bilim-kurgu filmlerine çok benzemesi de rastlantı değil.

Method-2’nin tasarımında en önemli rolü oynayan isimlerden biri Vitaly Bulgarov. Bulgarov gerçekte bir Hollywood emekçisi ve filmlerde gördüğümüz robotların tasarımlarını yapıyor. RoboCop, Terminator ve Transformers gibi serilerde çalışmış olan Bulgarov, buradan edindiği tecrübeleri Method-2’nin tasarımında kullanmış.

Vitaly Bulgarov ve Hankook CEO’su Yang Jin-Ho.

Hankook Mirae Technology henüz Method-2’nin geliştirilmesini bitirmemiş. Ancak zaten bu sürecin kolay kolay bitmesi de beklenmiyor. Çünkü Method-2 öncelikle dev robot teknolojilerinin geliştirilmesi için bir test aracı olarak tasarlanmış. Bu yüzden seri üretilmesi ve satışa çıkması söz konusu değil. Ancak bu seriden başka robotların önümüzdeki yıllarda inşaat sahalarında, felaket bölgelerinde ve savaş alanlarında sık sık karşımıza çıkacağı ifade ediliyor.