Anasayfa Haber İngiliz Ordusu Laser Toplarına Yatırım Yapıyor

İngiliz Ordusu Laser Toplarına Yatırım Yapıyor

Amerikalılardan sonra İngilizlerin de laser silahlarına bütçe ayırdıkları ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri savunma bakanlığının laser silahlarına geçen yüzyılın ortalarından beri büyük yatırım yaptığı biliniyor. Pentagon bu tür silahların gelecekte her türden çatışmada kullanılacağına emin.

Ancak Amerikalılar 2014 yılına kadar laser silahlarının saha uygulamalarında ciddi problemlerle karşılaştılar. 2014 yılında ise USS Ponce savaş gemisine takılan bir laser topuyla, insansız bir hava aracını başarıyla düşürdüler. Bu da Pentagon’un bu konuya bütçe ayırmaya devam etmesine imkan verdi.

Amerikalı kuzenlerinin bu konuda gelişme kaydetmesi, İngiliz savunma bakanlığının da dikkatini çekmiş benziyor. İngiltere yeni laser silahlarının geliştirilmesi için 30 milyon sterling bütçe ayırmaya karar vermiş.

Ayrılan bütçe Dragonfire Savunma Konsorsiyumu’na yeni nesil çok maksatlı laser topları geliştirmeleri için verilmiş. MBDA, QinetiQ, Leonardo-Finmeccanica GKN, Arke, BAE Systems ve Marshall ADG gibi savunma sanayi şirketlerinin kurduğu bu konsorsiyum, 2019 yılına kadar bir prototip geliştirmekle sorumlu olacak.