Anasayfa Haber NVIDIA, G-Sync HDR Teknolojisini Duyurdu

NVIDIA, G-Sync HDR Teknolojisini Duyurdu

Nvidia tarafından resmen duyurulan G-Sync HDR teknolojisi, yakında monitörlerde boy gösterecek.

AMD’nin FreeSync 2 teknolojisini duyurmasının ardından, Nvidia da boş durmadığını gösterdi. Bir süredir hakkında söylentiler dolaşan G-Sync HDR teknolojisi, Nvidia tarafından resmen duyuruldu.

Nvidia G-Sync HDR teknolojisi, yüksek çözünürlükte HDR görüntülerin, sıfır gecikme ve bozulmayla görüntülenmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu açıdan AMD FreeSync 2 ile benzer bir amaç geliştirildiği söylenebilir. Ancak uygulamada aralarında biraz fark olacak.

Nvidia G-Sync HDR teknolojisini destekleyecek ekran panellerinin buna uygun üretilmesi gerekiyor. Şimdilik bu panelleri AU Optronics üretiyor. İlk aşamada bu panelleri kullanacak markalar ise ASUS ve Acer olacak. Her iki firmanın da bu teknolojiyle donanmış yeni bilgisayar monitörlerinin önümüzdeki aylarda piyasada olması planlanıyor.

Ancak Nvidia’nın G-Sync HDR teknolojisini kullanabilmek için, uygulamaların da yazılımsal destek vermesi gerekecek. Mesela oyunların bu teknolojiye kendi içlerinde destek verecek şekilde tasarlanması lazım. Bu desteğe sahip olarak çıkacak ilk oyunların ise Mass Effect: Andromeda ve Shadow Warrior 2 olacağı ifade ediliyor. Zaman içinde daha fazla oyunun destek vermesi de bekleniyor.