Anasayfa Haber Intel, Cannon Lake İşlemcileri Geciktirmeyecek

Intel, Cannon Lake İşlemcileri Geciktirmeyecek

Intel, yeni Cannon Lake işlemcilerin daha da gecikeceği yolundaki söylentileri yalanladı.

Intel’in yeni nesil Cannon Lake ailesi işlemcileri aslında 2016’nın ikinci yarısında piyasada olmalıydı. Şirketin daha önce çizdiği yol planı bunu gerektiriyordu. Ancak 10 nm üretime sürecine geçişte yaşanan sıkıntılar, Intel’in yol planlarında ciddi değişiklikler yapmasına sebep olmuştu.

Transistör boyutlarının gittikçe küçülmesi ve buna bağlı olarak yaşanan üretim sorunları, şirketin bilindik Tick-Tock geliştirme sürecini terk etmesine sebep oldu. Daha önce Refresh olarak adlandırılan üçüncü bir adımı sürece ekleyen Intel, böylece yol haritasını da hayli uzatmış oldu. Haliyle 2016 yılında çıkması planlanan Cannon Lake işlemciler de bir yıl ertelenmiş oldu.

Bir süredir ortada dolaşan söylentiler, Cannon Lake işlemcilerin 2018 yılına sarkabileceğine işaret ediyordu. Ancak bu yıl CES fuarında bizzat Intel CEO’su Brian Krzanich tarafından basına yapılan açıklamalarla bu söylentiler yalanlandı. Krzanich yeni 10 nm üretimdeki sorunların aşıldığını, Cannon Lake işlemcilerin planlandığı üzere 2017 bitmeden piyasada olacağını açıkladı.

Ancak bu açıklama Cannon Lake ailesine ait tüm işlemcilerin 2017 bitmeden piyasada olacağı anlamına gelmiyor. Çarpan kilidi açık K serileri gibi bazı modellerin piyasaya çıkışı yine ötelenebilir. Daha önce de Kaby Lake işlemcilerde benzer bir durum yaşanmıştı.