Anasayfa Haber Razer Prototipleri CES Fuarında Çalındı

Razer Prototipleri CES Fuarında Çalındı

Razer tarafından CES fuarında sergilenen iki prototip cihazın bilinmeyen kişilerce çalındığı ortaya çıktı.

Razer bu yıl CES fuarına iki ilginç prototip cihazla katılmıştı. Bu cihazların yakın zamanda seri üretime girmesi düşünülmüyordu. Ancak şirketin neler yapabileceğini göstermesi açısından ilginç projelerdi.

Bu prototiplerden ilki Project Valerie olarak adlandırılan, üç ekrana sahip dizüstü oyuncu bilgisayarıydı. Kendine has bir mekanizma ile açılıp kapanan 3 ekran, oyunculara çok geniş bir görüş açısı vaat ediyor.

İkinci prototip ise Project Ariana adıyla tanıtılmıştı. Bu da oda içi ışıklandırmayı, oynanan oyunla bağlantılı olarak etkileyen gelişmiş bir projeksiyon sistemi olarak tanımlanıyordu.

Fuar biterken iki cihazın da çalındığı ortaya çıktı. Pek de kolay olmayan bu işi kimin yaptığı henüz belli değil. Ancak Razer CEO’su Min-Liang Tan yaptığı açıklamada endüstri casusluğu ihtimalini de dikkate aldıklarının altını çizdi.

Konuyla ilgili soruşturmanın yürütüldüğü ve kanıtların toplandığı bildirildi. Bu yüzden de konu hakkında henüz çok detaylı açıklama yapılmış değil. Ancak rakip bir firma yakın zamanda benzer cihazlar tanıtırsa, ortalığın hayli karışacağına da şüphe yok.