Anasayfa Haber Bethesda Eski Oyunları Yeniden Yapmayacak

Bethesda Eski Oyunları Yeniden Yapmayacak

Bethesda’nın tüm Elder Scrolls serisini yeniden yapmaya niyetinin olmadığı resmen açıklandı.

Bethesda’nın Dishonored ve Skyrim oyunlarını güncelleyerek yeni nesil konsollara uygun hale getirmesi, oyun piyasasında ilginç bir beklenti yarattı. Çoğu oyuncu şirketin Morrowind gibi klasikleşmiş Elder Scrolls oyunlarını da yeniden yapacağı beklentisine kapıldı.

Bu beklenti o kadar büyümüş ki, Bethesda yönetimi sonunda bu konuda ciddi bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bethesda yönetiminden Pete Hines, kısa süre önce basına verdiği bir demeçte, şirketin tüm eski oyunlarını yeniden yapmak gibi bir planı olmadığını açıkladı.

Dishonored’ın teknik olarak yeni nesil konsollara adapte edilmesinin hayli kolay olduğunu söyleyen Hines, Skyrim’in ise Fallout 4 için yapılan çalışmalar esnasında elden geçirildiğini söyledi. Hines, her iki oyunun da çok büyük kaynak ayırmadan modernize edilmeye müsait oldukları için yenilendiğinin altını çizdi.

Morrowind gibi çok daha eski oyunların ise sıfırdan yapılması gerekiyor. Bethesda yönetimi buna kaynak ve zaman harcamak yerine, tamamen yeni oyunlar üretmenin çok daha mantıklı olduğu fikrinde. Yeniden yapılmış bir Morrowind bekleyenler için ise SkyWind gibi fan yapımı projelere bakmaktan başka çare kalmıyor.