Anasayfa Haber Çin’den Pokemon Go Yasağı Geldi

Çin’den Pokemon Go Yasağı Geldi

İran’dan sonra Çin’de de Pokemon Go yasağı yürürlüğe girdi.

Beta olarak çıktığında bile salgın gibi yayılan ve bir süre haber başlıklarını meşgul eden Pokemon Go, ilk günlerdeki kadar popüler değil. Ancak meşhur mobil oyun yine de arada bir haber başlıklarına çıkmayı başarıyor.

Pokemon Go bu kez de Çin’de yasaklanmasıyla gündeme geldi. Hemen her şeyin devlet tarafından sıkı sıkıya kontrol edildiği ve sansürlendiği Çin’de, Pokemon Go zaten asla resmen piyasaya çıkmamıştı. Bundan sonra da çıkmayacak çünkü devlet bu oyunu resmen yasakladı.

Çin’in oyunu yasaklamasının ardında bilindik sebepler yatıyor. Öncelikle oyuncuları dikkatsiz davranmaya ittiği için kazalara sebep olma ihtimali vurgulanıyor. Nitekim pek çok ülkede Pokemon Go oyuncularının başına olmadık kazalar gelmişti. Hatta ekrana bakarken gasp edilenler bile olmuştu.

Ancak yasağın arkasındaki esas sebep, oyunun bölgesel pozisyon bilgilerini ve kamera görüntülerini kullanıyor olması. Çin devleti bunun casusluk için kullanılacağından şüpheleniyor. Geçtiğimiz yıl İran da benzer şüphelerle Pokemon Go yasağını devreye sokmuştu.