Anasayfa Haber İki Microsoft Çalışanı Şirketi Mahkemeye Verdi

İki Microsoft Çalışanı Şirketi Mahkemeye Verdi

Microsoft Karbon Negatif

İki eski Microsoft çalışanının, Microsoft’u psikolojilerini bozduğu için dava ettiği ortaya çıktı.

Henry Soto ve Greg Blauert adlı iki eski Microsoft çalışanının, şirketin Online Safety Team olarak bilinen bölümünde yıllarca çalıştıkları bildiriliyor. Bu ekibin görevinin internet üzerindeki Microsoft servislerini kullananların paylaştığı içeriği kontrol etmek olduğu biliniyor.

Sahip oldukları geniş yetkiler sayesinde şüpheli herhangi bir hesabın içeriğine erişebilen ekip, yıllar boyunca insan aklının alamayacağı kadar kötü paylaşımları görmek zorunda kalmış. Cinayet, ölüm, işkence, cinsel saldırı ve akla gelebilecek her türden yasa dışı içeriğe sahip olan video, resim ve benzeri içeriğe maruz kalan ekip üyeleri, yıllar içinde PTSD (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) denen ağır psikolojik bozukluğa yakalanmışlar.

PTSD hayli ciddi bir rahatsızlık ve savaştan dönen askerler ya da bir felaketten sağ kurtulanlar gibi büyük tehlikeler atlatan insanlarda ortaya çıkabiliyor. Eski çalışanların Microsoft’u dava etme sebebiyse, şirket yönetiminin kendilerine herhangi bir destek sağlamaması. Microsoft’un benzer başka bir bölümü olan Dijital Suçlar ekibindeki çalışanlarına sağlanan psikolojik destek, onlardan esirgenmiş.

Yakalandıkları PTSD sonrası çalışamaz hale gelen davacılar, sigortaları karşılamadığı için şirket dışında da yardım alamamışlar. Tüm bunların hayatlarını kararttığını söyleyen davacılar, Microsoft’un sorumluluk almasını istiyorlar.