Anasayfa Mobil Casio Pro Trek Smart Akıllı Saat – CES 2017

Casio Pro Trek Smart Akıllı Saat – CES 2017

Casio Pro Trek Smart Akıllı Saat - CES 2017
Casio Pro Trek Smart Akıllı Saat - CES 2017

Casio’nun akıllı saati Pro Trek Smart, kod adıyla WSD-F20, CES 2017’de sergilendi. İşte Casio Pro Trek Smart özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi…

Dünya’nın en yaygın saat markalarından Casio, yeni akıllı saati olan WSD-F20’yi, yani Pro Trek Smart modelini CES 2017’de sergiledi.

Trekking yani yürüyüş sporları için tasarlanan saat Offline GPS özelliğine sahip. Yani internet bağlantısı olmadan, uydudan konum belirleme ile içerisindeki haritada kullanıcıya yol gösterebiliyor.

Android Wear işletim sisteminin 2.0 sürümüyle birlikte gelen akıllı saat, klasik Casio spor saat tasarımında yeni nesil özellikler sunuyor. Bunları arazi sporları için üretilen klasik mekanik saatlerdeki özelliklerle birleştiriyor. Renkli ve siyah sürümleri mevcut.

Parmak izi tutmaması için oleofobik kaplamaya sahip dokunmatik ekran; yanlarda fiziksel tuşlar, ekranı koruyan kalın bir dış çerçeve dikkat çekiyor. Askeri standartlara uygun sertleştirilmiş dış kaplama kire ve toza dayanıklı. Ayrıca 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı. Saat 92 gram ağırlığında.

Saatin mıknatıslı şarj kablosu çok kolay takılıp çıkartılıyor. Bu kablo dışarıdan 3.5 mm’ye benzese de aslında bağlantı noktası farklı. Kablosuz şarj özelliği desteklenmiyor.

GPS sistemi haricinde Glonass ve Michibiki (Quasi-Zenith Satellite System) destekleyen Casio Pro Trek Smart, küresel olarak farklı ülkelerde yol bulabilmek üzere tasarlanmış. Burada çevrimdışı harita anahtar nokta.

Android Wear işletim sistemi Google tarafından desteklenip güncelleniyor. Dahili WiFi 802.11 b/g/n desteği ve Bluetooth 4.1 ile internete bağlanabiliyor. Üzerindeki mikrofon ile ses kaydı yapabiliyor.

TFT LCD ekranı 320×320 piksel çözünürlükte. Monochrome, yani siyah beyaz ekranlı bir model de yolda. Casio Pro Trek Smart fiyatı 499 USD olacak ve Nisan 2017’de piyasada olacak. Videonun sonunda Casio’nun sergilediği farklı saat modellerini de görebilirsiniz.