Anasayfa Haber WhatsApp’ta Büyük Güvenlik Açığı Bulundu

WhatsApp’ta Büyük Güvenlik Açığı Bulundu

whatsapp

Ortaya çıkarılan güvenlik açığı, WhatsApp konuşmalarının dinlenmesine imkan veriyor.

Amerika’daki California Üniversitesi’nin Berkeley kampüsünde görev yapan araştırmacı Tobias Boelter tarafından ortaya çıkarılan güvenlik açığı, gizliliğe önem veren WhatsApp kullanıcılarını tedirgin edecek türden. Boelter’ın açıklamasına göre bu güvenlik açığı sayesinde WhatsApp yazışmaları Facebook ya da istihbarat örgütleri tarafından rahatlıkla okunabilir.

Normalde WhatsApp yazışmaları kullanıcılar arasında iletilirken şifreleniyor. Araya giren herhangi bir kulak misafirinin de bunu çözmesi pek kolay değil. Ancak eğer iletilen mesajlar hemen teslim edilmesiyle, uygulama bu mesajların kendilerine ait yeni bir anahtarla yeniden şifrelenmesini sağlayabiliyor. Mesajı gönderen bu konudaki özel uyarıları açmadıysa, bundan haberi olmuyor.

Facebook yönetimi bunun aslında bir açık olmadığını, sistemin işleyişinde normal bir aşama olduğunu iddia ediyor. Ancak WhatsApp uygulamasının şifreleme için kullandığı Signal Protocol çözümünde böyle belirgin bir zayıflığın olmadığı ifade ediliyor. Bu yüzden de WhatsApp uygulamasının güvenliği ve Facebook yönetiminin niyeti açıkça sorgulanıyor.