Anasayfa Haber Japonlar Tuvaletleri Standarda Bağladı

Japonlar Tuvaletleri Standarda Bağladı

Japonya’daki tuvalet üreticileri, kullanım panellerindeki sembollere bir standart getirecek.

Tuvaletin nesi teknolojik, bu haberin burada ne işi var, diyebilirsiniz. Ancak söz konusu ülke Japonya olduğunda, tuvaletlerin bile yüksek teknoloji barındıran yerler olduğu gerçeğinden kaçış yoktur. Bu seviyede yüksek teknoloji, ülkeye gelen yabancı ziyaretçiler için ürkütücü bile olabiliyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanan Japonlar, ülkeye gelecek yabancıların tuvaletleri gönül rahatlığıyla kullanabilmesi için de gereken önlemleri almaya hazırlanıyorlar. İçlerinde Panasonic, Toshiba ve Toto gibi dev markaların da bulunduğu teknolojik tuvalet üreticileri bir araya gelerek, kontrol panellerinde bir standardizasyona gidilmesi yönünde karar almışlar.

Bu tekno-tuvaletlerin kontrol panellerinde çoğunlukla Japonca piktogramlar kullanılagelmiştir. Ancak Japon olmayanlar için bunları anlamak pek kolay değil. Olimpiyatlar için ülkeye gelecek yüzbinlerce turisti ağırlamaya hazırlanan Japonya, kontrol paneli sembollerini herkesin anlayacağı standartlara bağlayacak. Böylece ziyaretçiler ülkedeki tuvaletleri korkmadan kullanabilecek. Şüphesiz çok gelişmiş bir ülkenin olmanın da kendine has sorunları var.