Anasayfa Haber Faraday Future Çok Az Önsipariş Almış

Faraday Future Çok Az Önsipariş Almış

Faraday Future şirketinin FF 91 modeli için çok az sayıda önsipariş alabildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz CES 2017 fuarına katılan Faraday Future, burada yeni FF 91 elektrikli otomobilini görücüye çıkarmıştı. 2018 yılında üretime girmesi beklenen bu araç için fuarda önsipariş alımı da yapılmıştı.

Faraday Future, fuarda ilk 36 saat içinde 64,000 kişinin FF 91 için rezervasyon yaptırdığını açıklamıştı. Ancak rezervasyonların ücretsiz olduğu biliniyordu, bu yüzden ücretli önsipariş sayısı sorulduğunda şirket yönetimi cevap vermekten kaçınmıştı.

CES fuarının üzerinden biraz zaman geçtikten sonra, ücretli önsipariş yaptıranların sayısının sadece 60 kişiyle sınırlı olduğu ortaya çıktı. Bu da kişi başına 5,000 dolardan, 300,000 dolar yapıyor. FF 91 için belirlenen satış fiyatı ise 180,000 dolardan başlıyor.

Faraday Future fuar boyunca yatırım toplamayı umuyordu, ancak önsiparişlerde bile başarılı olunamamış gibi görünüyor. En son çektirdiği reklam filminin parasını bile ödemediği için davalık olan şirketin, yeni otomobilini nasıl üreteceği hiç belli değil. Piyasa analizcileri şirketin 2 ay içinde iflasa zorlanacağını düşünüyor.