Anasayfa Haber Yeni Nesil iPhone Daha Pahalı Olabilir

Yeni Nesil iPhone Daha Pahalı Olabilir

Apple’ın bir sonraki nesil telefonunda üretim maliyetlerinin daha da artacağına dair söylentiler var.

Apple’ın halen piyasada olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus olarak güncellemesi bekleniyor. Bu hareket şirketin uzun süredir sürdürdüğü pazarlama stratejisine de uygun olacaktır.

Ancak Apple’ın 7S modeli sonrasında çıkaracağı telefonlarda ciddi tasarım ve teknoloji değişiklikleri yapmaya hazırlandığı da artık sır değil. Bu yeni nesil modellerin adı bile henüz kesinleşmiş değil. Söylentiler iPhone 8 ya da iPhone X olarak adlandırılabileceği yönünde.

Daha da önemli bir söylentiye göre ise, iPhone 8 modeliyle birlikte gelecek yeniliklerin, iPhone üretim maliyetini hayli artırması bekleniyor. Apple’ın rakipleri gibi OLED ekran kullanmaya başlayacağı, ayrıca kasa tasarımını da çok daha pürüzsüz ve yekpare kılmak için çalıştığı iddia ediliyor.

Tabii bu yeniliklerin maliyetlere de yansıyacağı söyleniyor. Şirkete yakın kaynaklardan geldiği iddia edilen söylentilere göre, iPhone 8’in maliyeti büyük ihtimalle 1,000 doların üzerine çıkacak. Tabii ne kadar üzerine çıkacağı hakkında kesin bir şey söylenmiyor. Ancak Apple’ın zaten üretimi kısıtlı olan OLED ekranlara talip olması, büyük ihtimalle OLED fiyatlarını yükseltecek ve diğer markaların maliyetlerini de artıracaktır.