Anasayfa Haber Microsoft, HoloLens Konusunda Temkinli Gidiyor

Microsoft, HoloLens Konusunda Temkinli Gidiyor

Microsoft’un HoloLens yol haritasında ciddi değişiklik yapma kararı aldığı açıklandı.

Microsoft’un artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü olan HoloLens, ilk duyurulduğu günden beri ilgi çekmeye devam ediyor. Şirket bir süre önce cihazın geliştirici kitlerini de yazılım geliştiricilere ulaştırmaya başlamıştı.

Şirketin orijinal yol haritasındaki planlar, ilk nesil HoloLens’in geliştiricilere gönderilmesi, sonra da ikinci nesil daha ucuz bir modelin piyasaya sürülmesini ön görüyordu. Ancak Microsoft bu yol haritasında önemli bir değişiklik yapmaya karar vermiş.

Bu değişiklik çerçevesinde, bu yıl piyasaya çıkması planlanan ikinci nesil HoloLens aygıtının üzerindeki çalışmalar iptal edilmiş. Microsoft bunun yerine daha uzun vadede, çok daha gelişmiş ve rafine edilmiş üçüncü nesil bir HoloLens cihazını doğrudan piyasaya sunmayı planlıyor.

Bu değişiklik, HoloLens cihazlarının son kullanıcıya erişmesini en azından 2019 yılına kadar erteleyecek. Ancak halen Microsoft’un rakipleri arasında benzer bir projenin varlığına dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Bu yüzden şirket AR sektörüne yönelik planlarını rahatça uzun vadeye yayma fırsatı bulmuş gibi görünüyor.