Anasayfa Haber AMD Ryzen 3 Ve Ryzen 5 Serileri İkinci Çeyrekte Çıkacak

AMD Ryzen 3 Ve Ryzen 5 Serileri İkinci Çeyrekte Çıkacak

AMD’nin Ryzen işlemci ailesinin orta ve giriş seviyesi modelleri de bir kaç aya kadar çıkabilir.

AMD kısa süre önce yeni Ryzen işlemci ailesinin üst seviye üyelerini resmen tanıttı. 2 Mart itibariyle raflara çıkacak olan Ryzen 7 serisi işlemciler şimdiden önsipariş rekorları kırıyor.

Ancak AMD’nin işi henüz bitmiş değil, çünkü kullanıcılar merakla giriş ve orta seviye için tasarlanan Ryzen 3 ve Ryzen 5 serisi işlemcilerin çıkışını da bekliyor. Ryzen 7 fiyatlarına bakıldığında, çok daha ucuz olması beklenen bu serilerin neden büyük ilgi çektiğini anlamak zor değil.

Yeni haberlere göre AMD bu iki aileyi 2017 yılının ikinci çeyreğinde resmen tanıtmayı planlıyor. Tahminler bu tanıtımın Mayıs sonu ya da Haziran başı gibi yapılacağı yönünde. O dönemde yapılacak olan Computex fuarı bu tanıtıma sahne olabilir.

Söylentilere göre orta sınıfa hitap edecek olan Ryzen 5 serisi işlemcilerde 6 çekirdek ve 12 işlem birimi standart olacak. Ryzen 5 1600X işlemcinin yurt dışı satış fiyatının 259 USD, Ryzen 5 1500 modelinin ise 229 USD olacağı tahmin ediliyor.

4 çekirdek ve 8 iş biriminin standart olacağı Ryzen 3 serilerinin fiyatları konusunda herhangi bir tahmin yok. Ancak bu serilerin 150 USD altında kalacağını düşünmek çok da abartılı olmayacaktır.