Anasayfa Haber Disney, YouTuber Sayısını Azaltıyor

Disney, YouTuber Sayısını Azaltıyor

Disney’in alt şirketi olan Maker Studios, çalışma politikasını ciddi biçimde değiştirecek.

Disney, 2014 yılında 675 milyon dolar vererek Maker Studios’u bünyesine katmıştı. Maker Studios üzerinden YouTube içerik üreticilerini desteklemeyi hedefleyen şirket, çalışma politikasında ciddi değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

Disney’e yakın kaynaklar tarafından Wall Street Journal gazetesine verildiği bildirilen bilgilere göre, Maker Studios en az 80 kişiyi işten çıkaracak ve hayli küçülecek.

Maker Studios tarafından desteklenen YouTuber sayısında da ciddi kesintiler yaşanacak. Şirketin halen birlikte çalıştığı 60.000 civarında YouTube içerik üreticisi var. Bunların da elenerek sayının 300 civarına düşürüleceği iddia ediliyor.

Disney’in YouTuber sayısını azaltırken temel alacağı yeni kriterlerin, içerik üreticilerin “aile dostu” yayın yapması ve diğer Disney şirketleriyle uyumlu çalışabilecek kapasitede olması şeklinde belirlendiği ifade ediliyor. Her ne kadar doğrudan ilgisi olmadığı söylense de, kısa süre önce yaşanan PewDiePie skandalının bu kararların alınmasında etkili olduğuna şüphe yok.