Anasayfa Video Golden Gate Köprüsüne Gittik | Kaliforniya vLog

Golden Gate Köprüsüne Gittik | Kaliforniya vLog

NVIDIA’nın San Francisco etkinliğinde şehrin güzelliklerinden Golden Gate Köprüsü’ne doğru gezintiye çıktık.

Kuzey Kaliforniya’nın kültür, ticaret ve finans merkezi olan San Francisco, birçok oyunda yer almış bir şehir. Midtown Madness dönemlerinde içerisinde turladığımız, Golden Gate’te yarışlar yaptığımız bu şehrin bizim için de ayrı bir anlamı var. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Ryzen etkinliğinde şehir hakkında biraz bilgi edinmiştik. Örneğin bölgenin asıl yükselişinin 1849’da başlayan Altına Hücum ile gerçeklştiği söylenebilir.

Golden Gate, San Francisco Körfezi’ni Pasifik Okaynusu’na bağlayan bir boğaz. Golden Gate Köprüsü ise bu boğazda yer alan şehrin en sembolik yapılarından biri. 2.7 kilometre uzunluğundaki köprü, Marin Country ile San Francisco’yu birbirine bağlıyor. 1937’de kullanıma açılan köprü, 1964 yılına kadar dünyanın en uzun asma köprüsü ünvanını korumayı başarıyor.

Golden Gate Köprüsü, dünyada en çok fotoğraflananan körpü olarak nitelendiriliyor. Biz de gezintiye çıkmadan önce köprüyü en güzel ne şekilde fotoğraflayabiliriz diye araştırmadık değil. Yol üzerinde dikkat çeken bir nokta ise devasa ağaçların halen daha korunuyor olması idi. Yine köprü çevresinde yerleşim yeri olmaması ve devasa bir yeşil alanın korunması da beğenimizi kazandı. Manzaranın keyfini çıkartın.