Anasayfa Haber AMD Zen 2 İşlemciler 2018 Başında Gelecek

AMD Zen 2 İşlemciler 2018 Başında Gelecek

AMD’nin üzerinde çalıştığı Zen 2 çekirdekli işlemciler, Pinnacle Ridge adı altında piyasaya çıkarılacak.

AMD kısa süre önce Ryzen işlemci ailesini resmen tanıttı ve 2 Mart itibariyle Ryzen 7 olarak adlandırılan en üst seviye modeller satışa çıktı. Şirketin Ryzen ailesinden orta ve giriş seviyesi işlemcileri de yakında duyurması bekleniyor.

Summit Ridge kod adıyla geliştirilen Zen işlemci çekirdeğiyle donatılan Ryzen işlemci ailesi, şirketin bu yeni mimarideki tek ürünü olmayacak. Zen çekirdeği geliştirilmeye devam edilecek ve zaman içinde Zen 2 ve Zen 3 versiyonlarıyla donatılmış yeni nesil işlemciler de piyasaya çıkarılacak.

AMD’nin kendi yol haritasında da açıkça görülen Zen 2 ve Zen 3 aileleri hakkında henüz çok fazla bilgi yok. Ancak bu yeni işlemci ailelerinin her birinin, önceki nesile göre %15-20 daha güçlü olacağı tahmin ediliyor.

Zen 2 çekirdeklerini kullanacak olan bir sonraki nesil işlemci ailesi Pinnacle Ridge kod adı altında geliştiriliyor. AMD’nin bu seriyi aslında 2017’nin son çeyreğinde çıkarmayı planladığı, ancak çeşitli gecikmeler nedeniyle bu tarihi 2018’in ilk çeyreğine çektiği anlaşılıyor. Bu yeni işlemci ailesi de AM4 soketini kullanacak.

AMD Ryzen PC Toplama Rehberi