Anasayfa Haber Mass Effect Çok Güçlü Bir Sistem İsteyebilir

Mass Effect Çok Güçlü Bir Sistem İsteyebilir

Mass Effect Andromeda için yayınlanan sistem gereksinimleri, üst seviye grafik ayarları kaldırmaya yetmeyebilir.

2017 yılının en çok beklenen oyunları arasında yer alan Mass Effect Andromeda, 21 Mart tarihinde Kuzey Amerika ve 23 Mart tarihinde de Avrupa pazarında satışa çıkarılacak. Xbox One ve PS4 konsolları için de çıkacak olan oyunun, yayınlanan PC sistem gereksinimleri ise yeni soru işaretleri doğurdu.

Electronic Arts tarafından yayınlanan PC sistem gereksinimlerinin yeterliliği tartışma konusu oldu. Aşağıda görülen minimum ve önerilen sistem gereksinimlerinin, oyunu hangi çözünürlüklerde ve ayarlarda rahatça çalıştırabileceği sonradan ortaya çıktı. Bu sonuçlara bakarak oyunu 4K gibi yüksek çözünürlüklerde çalıştırmanın pek kolay olmayacağı yorumları yapılmaya başlandı.

Mass Effect Andromeda son zamanlarda Electronic Arts tarafından yayınlanan pek çok oyun gibi Frostbite motorunu kullanıyor. Ancak diğer oyunlarda hayli verimli çalışan bu motorun, Andromeda için neden çok yüksek kaynak tüketiyor gibi göründüğü de merak konusu oldu.

Öte yandan Nvidia tarafından yayınlanan test sonuçları da tam tersi bir duruma işaret ediyor. GTX 1060 gibi bir kartla bile 60 FPS alınabiliyor gibi görünüyor. Sanıyoruz ki tüm bu soru işaretleri ancak oyun piyasaya çıktığında silinecek.