Anasayfa Makale Bilgisayardan Instagram’a Nasıl Fotoğraf Yüklenir?

Bilgisayardan Instagram’a Nasıl Fotoğraf Yüklenir?

Mobil platformlar için tasarlanan Instagram’ı, bilgisayar üzerinde üçüncü parti programlarla kullanabilirsiniz.

Instagram dünyanın en popüler sosyal ağlarından. Ancak Instagram’ın nimetlerinden faydalanabilmek için bir mobil cihaza sahip olmak gerekiyor. Her ne kadar bilgisayarda web tarayıcısı üzerinden hesabınıza girip fotoğraf akışını görebilseniz de, yeni içerik yüklemek için Instagram uygulaması şart.

Neyse ki mobil uygulamaya has bu özelliği bilgisayar üzerinde de kullanmamıza olanak sağlayan üçüncü parti programlar mevcut. Bu programlar ile fotoğraflarınızı kırpabilir, düzenleyebilir ve bilgisayar üzerinden Instagram hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Gramblr

Hem Mac, hem de Windows üzerinde çalışabilen Gramblr, ilk bakışta biraz karmaşık görünse de, belirli yönergeleri öğrendiğinizde kullanması oldukça rahat bir hal alıyor.

Programı indirip çalıştırdığınızda sizden yeni bir hesap oluşturmanızı ve Instagram hesabınıza giriş yapmanızı isteyecektir. Gerekli yerleri doldurduktan sonra programa girebilir ve fotoğraf yüklemeye başlayabilirsiniz.

Gramblr kullanıcılara pek çok kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Fotoğrafınızı seçtikten sonra Gramblr üzerinde kırpabilir, çeşitli efektler uygulayabilir veya başka bir zaman otomatik yüklenmesi için kuyruğa bırakabilirsiniz.

Fotoğraf yüklemeye başlamak için öncelikle program açıldığında karşınızda beliren kutucuğa tıklayıp, yükleyeceğiniz fotoğrafı seçin ve fotoğrafı bu kutucuğa sürükleyin.

Fotoğrafınızı seçtikten sonra önceden belirlenmiş oranları veya serbest seçim oranını seçerek fotoğrafınızı kırpabilirsiniz.

Fotoğrafınızın boyutu hazır olduğunda ince ayar işlemine başlayabilirsiniz. Gramblr fotoğraflarınıza filtre uygulamanıza, çeşitli çerçeveler ve çıkartmalar eklemenize, renk ve ışık seviyelerini değiştirmenize olanak sağlıyor.

İşin kozmetik kısmı tamamlandığında yüklenecek fotoğrafa açıklama ekleyip dilerseniz anında yükleyebilir veya başka bir zamanda yüklenmesi için zamanlayabilirsiniz.

Bazı önemli noktalar:

  • Gramblr bazı dikey fotoğraflarda sorun çıkartabiliyor.
  • Aynı anda sadece bir fotoğraf yükleyebilirsiniz. Ancak birden fazla fotoğrafı daha sonra yayınlanması için zamanlayabilirsiniz.
  • Birden fazla Instagram hesabı kullanabilirsiniz.

Deskgram

Mac ve Windows uyumlu olan Deskgram, kullanması oldukça kolay bir program. Arayüzünün klasik Instagram tasarımında olması ise kullanıcılara kolaylık sunuyor.

Ancak bu faydaların bir bedeli var. Bu program ile fotoğraf yüklemek için aylık 3 dolar gibi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Programın ücretsiz sürümü sadece Instagram görüntüleyici işlevi görüyor.

Şimdilik programın sadece Mac sürümü video yüklemesine izin veriyor. Ayrıca aynı Gramblr’da olduğu gibi toplu bir şekilde fotoğraf yüklemek mümkün değil.

LR/Instagram

Lightroom kullanıcıları için sunulan bu yeni özellik, Lightroom üzerinden Instagram hesabına doğrudan fotoğraf yüklenmesini sağlıyor. Yüklenecek fotoğraflar Lightroom’un kendi düzenleme araçları ile kesilip biçilebiliyor. Ayrıca fotoğraflara açıklama ve hashtag eklenebiliyor.

Ne yazık ki Deskgram gibi LR/Instagram da ücretli bir yazılım. Eğer bir Lightroom kullanıcısıysanız ve ayırabilecek 10 dolarınız varsa, bu yeni özellik işinize yarayabilir.

Diğer Alternatifler

Yukarıdaki çözümlere ek olarak Bluestacks Android emülatörü üzerinde Instagram uygulamasını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu yöntemin tutarlı bir şekilde çalıştığını pek söyleyemeyiz.