Anasayfa Makale Samsung 960 SSD: Yüksek Performans Rehberi

Samsung 960 SSD: Yüksek Performans Rehberi

Samsung 960 PRO ve 960 EVO SSD’lerinizden yüksek performans almak için yapmanız gerekenleri bu rehberimizde sizlerle paylaşıyoruz…

Samsung SSD’leri, özellikle de 960 PRO ve 960 EVO modellerini kullanırken Samsung’un kendi sürücüsünü kurmalısınız. Windows’un içerisindeki Microsoft sürücüsüne göre çok daha yüksek performans sunan bu sürücüyü Samsung’un kendi sitesinden indirip kurabilirsiniz.

SSD için kurduğumuz NVMe sürücüsü SSD’nin işletim sistemi içerisinde nasıl kullanılacağını belirler. Standart donanımlarda da etkilidir ancak özellikle 960 EVO gibi yeni nesil, uç noktada performan sağlayan yenilikçi M.2 SSD’lerde fark daha da büyüktür. Pek çok yenilik ve özellik bu sürücü güncelse doğru ve verimli kullanılabilir.

Bunun yanında SSD’nizin sağlığını ve durumunu takip etmek için Samsung Magician yazılımını kurup kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Magician kullanırken SSD Firmware sürümünüz de kontrol edilir.

SSD Firmware, depolama biriminin kendi içerisinde bulunan yazılımdır. Kendi içerisinde işlemcisi, belleği bulunan SSD, ufak çaplı bir bilgisayardır. Firmware doğrudan nasıl çalışacağını belirler. Bu da performansı etkiler.

İşletim sistemi kurulu SSD’de yaptığınız ölçüm ile, temiz diskte yaptığınız ölçümler arası fark olacaktır. Benzer şekilde uygulamalar da farklı ölçer. Buradaki performans ölçümü ile incelememizdeki ölçümleri karşılaştırarak, işletim sisteminin üzerinde çalıştığı yani bir yandan kullanılan disk ile, ikinci disk olarak tanımlanmış EVO’nun farkını da görebilirsiniz.

Bu rehberimiz başta da belirttiğimiz gibi PRO ve EVO modellerde geçerli. Güncel 960 üzerinde yapılmış olmalarına karşın 950 serisinde de aynen geçerlidir. Bunun haricindeki SSD’lerinizde de Firmware güncellemesi yapmanızı tavsiye ediyoruz.