Anasayfa Haber Windows 10, Çin İçin Elden Geçiriliyor

Windows 10, Çin İçin Elden Geçiriliyor

Microsoft, Çin pazarında varlık gösterebilmek için özel Windows 10 sürümü hazırlıyor.

Batılı şirketlerin Çin pazarındaki çalışmaları çok sıkı biçimde kontrol ediliyor. Dünya pazarlarında satılan pek çok ürün Çin’den çıksa da, bu denetim yüzünden Çin’e ürün sokabilmek hayli zor.

Microsoft gibi yazılım ağırlıklı teknoloji firmaları da en sıkı kontrol edilenlerin başında geliyor. Microsoft’un Pentagon ile olan iş anlaşmalarından tedirgin olan Çin, bir süre önce Windows 8 işletim sisteminin ülkede satılmasını yasaklamıştı.

Windows 10’u Çin pazarında satmak isteyen Microsoft, bunun için işletim sistemini Çin devletinin arzuları doğrultusunda tekrar elden geçirmeyi kabul etmişti. Sonuç olarak ortaya çıkan Windows 10 Çin özel sürümü, yakında kullanıma girmeye hazır olacak.

Microsoft bu sürümü sadece Çin pazarı için hazırlıyor. Ancak Çin devletinin yapılmasını istediği değişiklikler hakkında bilgi vermekten kaçınıyor. Bu değişikliklerin büyük oranda güvenlik açıklarının kapatılması ve sistemdeki arka kapıların da Çin istihbaratının isteğine uygun hale getirilmesinden ibaret olduğu düşünülüyor.