Anasayfa Makale Chrome İle Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Sağlanır?

Chrome İle Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Sağlanır?

Google Chrome, uzak masaüstü bağlantısı için tercih edilebilecek en kolay tercihlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Uzak masaüstü bağlantısına ne zaman ihtiyaç duyulacağı genellikle belli olmaz. Neyse ki böyle durumlarda imdadımıza yetişebilen TeamViewer gibi popüler yazılımlar mevcut. Ancak uzaktan bağlantı için daha kolay bir yöntem arıyorsanız, Chrome Uzaktan Masaüstü eklentisi aradığınız şey olabilir.

Chrome çalıştıran her cihaza yüklenebilen bu eklenti, tarayıcı üzerinden uzak masaüstü bağlantısı kurulmasına olanak sağlıyor. Bu sayede hem evde unuttuğunuz dosyalara uzaktan ulaşabiliyor, hem de teknik destek talep eden bir yakınınıza yardımcı olabiliyorsunuz.

Eklentiyi kurmak oldukça basit, bu linke tıklayarak eklentinin mağaza sayfasını açın ve sağ tarafta bulunan Chrome’a ekle butonuna tıklayın. Ardından karşınıza çıkacak olan uyarı bildirimini onaylayın.

Eklenti tarayıcınıza yüklenecektir. Uzak masaüstü uygulamasına tarayıcının Uygulamalar sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Uzaktan Yardım sekmesi altında bilgisayarınızı paylaşıma açabilir veya paylaşıma açılmış bir bilgisayarı kontrol edebilirsiniz.

Bilgisayarınızı paylaşıma açmaya karar verirseniz, uygulama sizden uzak masaüstü ana makinesini indirmenizi isteyecektir. Gerekli dosyayı indirdikten sonra uygulama size bir kod verecektir.

Başka bir bilgisayara geçtiğinizde ise bu kodu kullanarak bilgisayarınıza uzaktan erişebileceksiniz.