Anasayfa Video Cooler Master MasterCase Maker 5T İncelemesi

Cooler Master MasterCase Maker 5T İncelemesi

Cooler Master MasterCase Maker 5T incelemesinde modüler bilgisayar kasasının gelişmiş kırmızı modeline yakından bakıyoruz…

MasterCase Maker 5T modeli daha önce incelediğimiz ve sistem toplama rehberlerinde kullandığımız MasterCase 5 ailesinin yeni modeli. Tamamen modüler yani parçaları değiştirilebilir bir kasa konsepti bu modelde yeni kasa parçaları ve tasarım detayları ile devam ediyor.

Temperli cam yan kapaklar, kırmızı ve siyah rengin yanında ekran kartı destek çıtası gibi ilginç noktalar dikkatimizi çekiyor. İnceleme videomuzda Maker 5T’nin bütün özelliklerine beraber bakalım…

00:10 – MasterCase ailesindeki kasalar: MasterCase 5, MasterCase Pro 5, MasterCase Maker 5 ve bu videoda incelediğimiz MasterCase Maker 5T.
00:35 – Maker 5T kutu tasarımı ve temel özellikleri.
01:10 – Güçlendirilmiş çift taraflı cam, LED aydınlatma, fan kontrolcü ve diğer noktalar.
01.52 – Maker 5T tasarımı ve karakteri.
02:24 – Yan bakış, Tempered Glass yani sertleştirilmiş cam paneller karartılmış. Bu kapaklar kendi anahtarı ile açılıyor.
02:57 – Diğer açılar.
03:10 – Üst kısım ve taşıma kulbu.
03:38 – Ön üst bağlantılar ve tuşlar.
04:15 – Metalik renkte boyalı kısımlar.
04:22 – Optik sürücüye erişim ve manyetik ön kapak.
04:40 – Yan kapakların açılışı.
05:10 – Ölçüler ve anakart desteği. Ağırlık ve materyal.
ATX ve daha küçük anakartlar.
05:45 – Ön kapağın çıkartılması ve yalıtım.
06:15 – Üst kısmın çıkartılması.
06:30 – Ek MasterCase aksesuarları artık Türkiye’de satışta.
07:00 – Taşıma kulbu ve çıkartılması.
07:33 – Üst soğutma kasasını söküyoruz.
07:52 – Ön toz filtresinin çıkartılması, mevcut fanlar ve fan kontrolcü.
08:12 – Fan kontrolcü devre kartı aynı zamanda LED kontrolcü.
08:35 – Fan desteği ve boyutlar.
09:00 – Sıvı soğutma desteği.
09:32 – Disk soğutma seçeneği.
09:55 – Ön fan detayı.
10:10 – Çıkartılabilir 5.25 inç yuvaları.
10:26 – 3.5 inç disk yuvaları.
Bu yuvalar da modüler.
10:52 – SSD cepleri.
Ek SSD yuvaları. İki yuvada cep var, iki yuvanın ise yeri var, cebi yok. Bu metal iskeletlerin fazlaları ayrıca satılıyor.
11:32 – LED ışık.
Tek renk kırmızı.
12:00 – Güç kaynağı bölümüne bakıyoruz.
Destek kızaklarının içleri titreşim önleyiciye sahip. Bu parçalar yararlılar ancak montajda vidalarken biraz bastırmak gerekebiliyor.
MasterCase Maker 5 kasa kullandığımız sistem toplama rehberi
MasterCase 5 kullandığımız rehber
MasterCase Pro 5 kullandığımız rehber
MasterCase 5 ve MasterCase Pro 5 incelemeleri
12:42 – Toz filtresi.
12:45 – Alt kısım.
13:20 – Diğer toz filtreleri.
13:30 – Ekran kartı destek çıtaları. Nedir? Ne işe yarar?
14:00 – Sistem toplama örneği üzerinden kasa içi yerleşim. İşlemci soğutucu yükseklik sınırı, ekran kartı uzunluk sınırı ve modüler değişkenler.
15:26 – Kablolama alanı, aralıklar ve arka kısımdaki detaylar.
16:17 – Kutu içeriğine bakıyoruz.
17:35 – Sonuç değerlendirme. Artı ve eksileri değerlendiriyoruz.
Artı: Şık tasarım, modüler yapı, sağlamlık, geniş hava ve sıvı soğutma desteği, fan ve LED kontrolcü, ekran kartı destek çıtası.
Eksiler: Gelen LED RGB olabilirdi, önde USB Type C ve 3.1 Gen 2 olabilirdi.

Cooler Master MasterCase serisi için Maker 5T modeli güzel bir geliştirme. Kırmızı rengi, çift tarafta temperli cam kapakları ile çok şık, estetik bir bilgisayar kasası. Bütün seriye hakim olan yetişkin, olgun tasarım burada da devam ediyor. Malzeme, boya ve ince detay kalitesi kasalar içerisinde en üst kademede yer alıyor.

Maker 5T modüler bir kasa. Yani parçaları değiştirilebiliyor. Daha önce bu parçalar Türkiye’de satılmıyordu ve bu bizim için önemli bir eksiydi. Kullanıcılara bu yüzden paket içeriği zengin en üst MasterCase modellerini tavsiye ediyorduk. Ancak bu parçalar da inceleme tarihinde satışa başladı. Bu sayede seçim artık çok daha esnek bir hal aldı.

Normal bir MasterCase 5 alıp aksesuarlarla özelleştirmeye göre daha karlı bir büyük paket ve kırmızı renk sunuyor. Ağır ve sağlam kasa yapısı bu modelde üst taşıma kulbu ile desteklenmiş. Ayrıca nadir görülen ekran kartı destek çıtası özelliği fiziksel dayanıklılık için büyük bir avantaj.

Ancak elbette bütün bunlara ihtiyacınız yoksa daha az ek parçaya sahip MasterCase modellerini tercih edebilirsiniz. Örneğin içerisindeki kırmızı LED ışık gayet güzel ancak sadece tek renk, bunun yerine RGB ışıklandırma yapmak isteyenler için gerek yok. Yine yeni modelde, üst seviye Kaby Lake anakartlarda nadir de olsa sunulan ön USB 3.1 Gen 2 port bağlantısı bekleyenler için daha geniş bağlantı sunan üst panel bile tatmin edici değil.

Sistem toplamak için çok rahat bir kasa olan MasterCase’e en yakın özellikleri, daha hesaplı bir şekilde sunan model ise MasterBox oluyor. Onu da Ryzen 1800X sistem toplama rehberimizde kullandık.

Sonuç itibariyle ister sıvı, ister hava soğutma kullanın, en üst seviye ATX ve daha küçük anakartlar ile toplanan sistemler için en iyi seçeneklerden birisi MasterCase ailesi ve daha da zenginleştirilmiş Maker 5T modeli oluyor.

Modüler MasterCase 5 Kasa Fiyatı için tıklayın…