Anasayfa Haber Apple iPhone 8’in Çıkışı Ertelenebilir

Apple iPhone 8’in Çıkışı Ertelenebilir

Apple’ın yeni nesil telefonu iPhone 8 hakkında gecikme söylentileri dolaşıyor.

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda çıkarması beklenen iPhone 8 telefonunun, pek çok teknolojik yenilik içermesi bekleniyor. Şirketin bu sayede yaratıcılığını kaybettiği ve sıradan bir telefon markası haline geldiği yolundaki eleştirileri bertaraf etmeyi amaçladığı bir sır değil.

Ancak Çin kaynaklı yeni haberlere göre, şirketin yeni modelinin üretimi çok da pürüzsüz ilerlemiyor. Apple’ın çalıştığı tedarikçilerin nakliyat raporlarına bakılırsa, iPhone 8 üretiminde çeşitli sorunlar yaşanıyor olabilir.

Söylentilere göre bu sorunların en önemlilerinden biri de kullanılması planlanan yeni nesil OLED ekran panellerinden kaynaklanıyor. LCD panelden OLED panele geçmeye hazırlanan Apple, kıvrımlı ekran panellerinde yaşanan üretim sıkıntıları yüzünden üretimde gecikmeyle karşı karşıya kalmış.

Tabii bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğu tartışılır. Ancak şirketin her yıl olduğu gibi Eylül ayında yeni iPhone tanıtımı yapamayacağı da fısıldanıyor. Tanıtım yapılsa bile satışların başlamasının Kasım ayını bile geçebileceği iddia ediliyor. Bu söylentilerin ciddiyetini zamanla birlikte göreceğiz.