Anasayfa Haber Project Scorpio Teknik Özellikleri Belli Oldu

Project Scorpio Teknik Özellikleri Belli Oldu

Microsoft’un yeni nesil konsolunun teknik özellikleri ortaya çıktı.

Microsoft’un bir sonraki nesil konsolu olarak geliştirilen Project Scorpio kod adlı cihazın henüz ne zaman ve hangi isimle piyasaya çıkacağı belli değil. Söylentiler yeni konsolun 2017 sonunda resmen satışa çıkacağı yönünde yoğunlaşıyor.

Bu arada yeni konsolun teknik özellikleri de Microsoft tarafından bazı basın mensuplarına gösterilmiş. Scorpio, ana işlemci olarak Ryzen kullanmıyor, ancak çok daha geliştirilmiş bir Jaguar işlemciye sahip olacak.

Daha önceki konsollarda kullanılan 8 çekirdekli Jaguar işlemcinin daha geliştirilmiş olan bu yeni versiyonu 2.3 GHz hızda çalışıyor. Jaguar işlemcinin üzerine grafik, ses, medya işleme ve hafıza kontrol yongaları da entegre edilerek bütünleşik bir yapı oluşturulmuş.

Cihazın grafik işlemcisi ise yeni nesil AMD Polaris ailesinden türetilmiş bir model olacak. 16 nm FinFET teknolojisiyle üretilen grafik işlemcide 40 işlem birimi bulunuyor ve 1172 MHz hızda çalışıyor. Sistemin hafıza ihtiyacını ise 12 GB GDDR5 RAM karşılayacak.

1 TB sabit disk ve UHD Blu-ray DVD ile gelecek olan Scorpio’nun 6 Tflops veri işleme gücüne sahip olduğu ifade ediliyor. Konsolun bu güçle Forza 6 gibi hızlı bir yarış oyununu, 4K çözünürlükte ve 60 fps hızda çalıştırabildiği de bildirilmiş. Üstelik bu performansı verirken grafik işlemci gücünün ancak %66’lık kısmını kullandığı da söyleniyor.