Anasayfa Haber Samsung, Galaxy S9 Üzerinde Çalışmaya Başladı

Samsung, Galaxy S9 Üzerinde Çalışmaya Başladı

Samsung’un bir sonraki akıllı telefonu üzerinde şimdiden çalışmaya başladığı bildirildi.

Samsung’un Galaxy S8 ve S8+ modellerini tanıtmasının üzerinden çok fazla zaman geçmedi. Şirketin yeni üst düzey akıllı telefonu daha tüketicilerin eline ulaşmış bile değil.

Daha önce de haber verdiğimiz gibi, şirketin S8 modelini piyasaya sürmekte gecikmesinin ardında, genişletilmiş kalite kontrol süreci gibi çeşitli sebeplerin yattığı biliniyor. Bu yüzden de S8 modelinin satışına başlanması Mayıs ayına sarktı.

Ancak Samsung bir sonraki modelde daha hazırlıklı olmayı planlıyor. Bu yüzden de Galaxy S9 modelinin geliştirilmesine şimdiden başlanmış. Ancak bu acelenin başka sebepleri de var.

Apple yeni nesil telefonlarında OLED ekran kullanmayı planlıyor. Bunun için de Samsung ile anlaşarak 160 milyon adet yeni ekran paneli sipariş etmişler. Bu sipariş Samsung’un üretim bantlarına 9 milyar dolarlık yeni yatırım yapmasına sebep olacak kadar büyük.

Samsung bu panelleri Apple için üretirken, kendi telefonlarında ihtiyaç duyduğu panelleri de geciktirmek istemiyor. Bu yüzden de daha şimdiden S9 modelini tasarlamaya ve kullanılacak parçaların üretimine ön hazırlık yapmaya başlamışlar.