Anasayfa Haber Bülten Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 Yakında Türkiye’de

Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 Yakında Türkiye’de

Tasarımları ile fark yaratmayı amaçlayan yeni Nokia akıllı telefonlar yakında Türkiye pazarındaki yerini alacak.

Tasarımıyla fark yaratmayı amaçlayan Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6, İskandinav stiliyle Nokia’nın tasarım geçmişinden esinlendi. 600 farklı testten geçen cihazlar, güvenilirlik ve dayanıklılığa odaklanan bir tasarım anlayışının ürünü olarak ortaya çıkıyor. Nokia’nın çarpıcı tasarım geçmişinden ilham alarak yaratılan cihazlar, cesur ama yalın ve doğal bir karaktere sahip olacak.

HMD Global Nokia Telefon Tasarım Ekibi Lideri Raun Forsyth, cihazların tasarım hikayesini şöyle aktarıyor:

Yeni akıllı telefonlardaki tasarımlarımız Nokia’nın inanılmaz geçmişinden aldığımız ilhamla hayata geçti. İskandinav yaklaşımıyla heyecan verici karakter ortaya çıkardık. Tasarım sırasında makinelere değil, cihazın kendisine odaklanan bir anlayışla yaklaştık. Tek bir cihaza makineyle biçim vermek için neredeyse 1 saat harcıyoruz. Bu da cihaza elde kusursuz bir tutuş sağlayan 3 boyutlu bir his veriyor.

Tasarımın sadece bir fikirden ibaret olmadığını, kullanıma hazır kusursuz bir ürün elde etmek için cihazın sürekli olarak test aşamalarından geçmesi gerektiğin söyleyen Raun Forsyth, “Cihazları 600 farklı testten geçiriyoruz ve bunların 50’si tamamen güvenilirliğe ve sağlamlığa odaklanıyor. Akıllı telefonlar, kullanıcıların her an, her yerde yanında olduğunu biliyoruz, bu nedenle cihazı güvenle kullanabilmeleri bizim en büyük önceliğimiz” dedi.

Yakında ülkemizde de satışa sunulacak olan cihazların henüz tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı ise açıklanmadı. Nokia akıllı telefonlar hakkında daha fazla bilgi için www.nokia.com/en_int/phones adresini kullanabilirsiniz.