Anasayfa Haber Intel Yeni İşlemcilerin Çıkışını Hızlandırıyor

Intel Yeni İşlemcilerin Çıkışını Hızlandırıyor

Intel’in yeni platform ve işlemcilerinin çıkışını daha yakın tarihlere çektiği iddia ediliyor.

AMD’nin Ryzen işlemcileri piyasaya sürmesiyle beraber, Intel’in de çalışma planlarını değiştirdiği haberleri geliyor. Kaynak olarak Tayvanlı bilgisayar üreticilerinin gösterildiği haberlere göre, Intel yeni Basin Lake platformunun çıkışını hızlandırmış.

Intel’in Basin Lake adını verdiği yeni platform, içinde Skylake-X ve Kaby Lake-X işlemcilerinin yanı sıra, bunları destekleyecek anakartlarda kullanılacak X299 yonga setini içeriyor. Haberlere göre Intel bu platformun çıkışını en az 2 ay ileri alarak, Mayıs sonundaki Computex 2017 fuarı kapsamında tanıtmayı planlıyor.

Buna ek olarak bir sonraki 14 nm mimarisine sahip ve çok daha fazla çekirdek içermesi beklenen Coffe Lake işlemci ailesinin de çıkışının hızlandırıldığı iddia ediliyor. Intel’in bu seriyi 2018 yılının Ocak ayında tanıtması bekleniyordu. Ancak söylentiler bu işlemcilerin de 2017 yılının Ağustos ayında tanıtılacağına işaret ediyor.

Tüm bunlara ek olarak Intel’in üretimi hızlandırmak için yeni üretim bantları kurmaya da hazırlandığı bildiriliyor. Bunun için gereken tezgahların da üretici ASML şirketine sipariş edildiği bildiriliyor.