Anasayfa Haber Alibaba’nın Kurucusundan Yapay Zeka Uyarısı!

Alibaba’nın Kurucusundan Yapay Zeka Uyarısı!

Dünyanın en büyük şirketlerinden Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, patronların yerini yapay zekanın alacağını öngörüyor.

Modern dünyadaki en ilgi çeken işlerden biri de CEO olmak. Küçük çocuklar bile günün birinde CEO olmak hevesiyle büyüyorlar. Dev şirketlerin en tepesindeki adamlar olarak bilinen CEO’lar, başarı ve zenginlikle özdeşleşiyor.

Ne var ki bu pahalı bir yanılsamadan başka bir şey değil. CEO pozisyonundaki çoğu insanın pek de başarılı olduğu söylenemez. Bunun en önemli sebebi, alınması gereken çok fazla kararın tek kişinin sırtına yıkılması. Ayrıca CEO koltuğuna oturanların maliyeti de hayli yüksek.

Alibaba’nın kurucusu ve patronu Jack Ma, bu durumun yakında değişeceğini öngörüyor. Şirket yönetimlerinin yakında yüksek maliyetli ama hata yapmaya meyilli insanlardan, düşük maliyetli ve hızlı düşünebilen yapay zekalara aktarılacağından hiç şüphesi yok.

Ancak Jack Ma bu gelişmenin iyi sonuçlar doğurmayacağını da düşünüyor. En tepedeki insanların bile koltuğunu kaybedebildiği bir dünyada, geri kalanların işlerini robotlara ve yapay zekaya kaptırmasını ne önleyecek?

Jack Ma, devletlerin eğitim sistemlerini ve ekonomik modelleri değiştirmesi gerektiğini düşünüyor. İnsanla makineyi karşı karşıya getirmek yerine, birlikte çalışabilir kılacak atılımların yapılması gerektiğini ifade ediyor. Aksi halde önümüzdeki 30 yılın çok zorlu ve acılı geçeceğine inanıyor.