Anasayfa Haber Intel, Güvenlik Açığını 9 Yıl Sonra Kapadı

Intel, Güvenlik Açığını 9 Yıl Sonra Kapadı

Intel’in tüm Core işlemcilerinde bulunan bir güvenlik açığı en sonunda yamandı.

Intel’in Active Management Technology (AMT), Intel Standard Manageability (ISM) ve Intel Small Business Technology kodlarının 6.x ila 11.6 arasındaki tüm sürümlerinde bulunan büyük bir güvenlik açığı, bir güncellemeyle kapatıldı. Şirketin bu açıklaması, beraberinde ciddi soruları da getirdi.

Bu güvenlik açığı, uzaktan erişim esnasında bir hackerın şifreye gerek duymadan bilgisayarlara girmesine imkan tanıyabiliyor. Intel’e göre bu açık kişisel kullanıcıları değil, ağırlıklı olarak kurumsal kullanıcıları ilgilendiriyor.

Anlaşılan bu güvenlik açığı Intel’in Core serisi işlemcilerinin 7 neslinde de mevcutmuş. 9 senedir piyasada olan bir işlemci ailesindeki güvenlik açığının ortadan kaldırılmasının neden bu kadar uzun sürdüğü ciddi şekilde tartışılıyor.

Intel yayınlanan firmware güncellemesinin kullanıcılara uygun biçimde ulaşabilmesi için üreticilerle işbirliği yaptıklarını da bildirdi. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için, buradaki bağlantıda verilen kılavuzu indirebilirsiniz.