Anasayfa Haber Güney Kore Otonom Araçlar İçin Şehir Kuruyor

Güney Kore Otonom Araçlar İçin Şehir Kuruyor

Güney Kore’de kurulacak olan K-City, otonom araçların testlerinde kullanılacak.

Otonom araçların önümüzdeki 10 yıl içinde günlük hayatımızın ayrılmaz parçası haline geleceği tahmin ediliyor. Ancak tabii ki bu kendi kendine olacak bir gelişme değil. Otomotiv firmaları bu iş için büyük yatırımlar yapıyorlar.

Otomotiv sektörünün hayli güçlü olduğu ülkeler arasında yer alan Güney Kore, otonom araçların geliştirilmesi konusunda hayli geri kalmış. Bunun öncelikli sebebi de araç testleri için gereken izinlerin kolay verilmemesi.

Her defasında araç testleri için izin çıkarmakla uğraşmak yerine, K-City adlı projeyi devreye sokmaya karar vermişler. 88 hektarlık bir alana kurulacak olan K-City, 17 milyon dolara mal olacak. 2018 ortasında tam kapasiteyle çalışır hale gelecek olan şehir, gerçek bir şehrin planına sahip.

K-City çeşitli seviye ve türden otonom araçların rahatça test edilmesinde kullanılacak. Daha önce Amerika’da devreye giren benzer bir proje olan Mcity ise 33 hektar alan üzerine kurulmuştu. Şirketlerin yanı sıra devletlerin de otonom araçlara yaptıkları bu türden yatırımlar, bu teknolojinin ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor.