Anasayfa Haber NVIDIA, Volta Grafik İşlemcisini Resmen Tanıttı

NVIDIA, Volta Grafik İşlemcisini Resmen Tanıttı

Nvidia tarafından geliştirilen yeni Volta grafik işlemcisi, GPU Technology konferansında resmen tanıtıldı.

Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından resmen tanıtılan yeni Volta işlemcisi, halen GTX 1000 serisi ekran kartlarında kullanılan Pascal işlemci ailesinden çok daha gelişmiş bir teknolojiyle üretilmiş. Volta için harcanan ar-ge bütçesinin 3 milyar doları geçtiği bildiriliyor.

14 nm olarak üretilen Pascal işlemcilerden farklı olarak daha gelişmiş 12 nm mimariyle üretilen Volta, çok daha fazla transistör ve CUDA çekirdeği barındırıyor. Tesla V100 adıyla basına tanıtılan ilk Volta ailesi işlemcide 21 milyar transistör ve 5,120 CUDA çekirdeği mevcut. V100 içinde 16 GB 4096-bit HBM2 hafıza barındırıyor.

Nvidia bu yeni işlemciyi öncelikli olarak yapay zeka gibi konularda çalışan ve yüksek işlem gücü gerektiren veri merkezleri gibi kurumsal müşterilerin karşısına çıkaracak. 2017’nin üçüncü çeyreğinde satışına başlanacak olan Tesla V100’ün, dördüncü çeyrekte daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Peki bu durum oyuncular başta olmak üzere biz son kullanıcıları nasıl etkileyecek? Tesla V100 işlemcili bir ekran kartı yakında satışa çıkacak mı? Bu soruların cevabı basit, biz son kullanıcılar hemen yarın yeni bir ekran kartı serisiyle karşılaşmayacağız.,

Tesla V100 her ne kadar gelecekte son kullanıcıların ekran kartlarına girecek olsa da, bu iş 2018’in ilerleyen aylarında gerçekleşecek. Volta ailesi halen satılan Pascal’dan çok daha güçlü ekran kartlarının yapılmasına imkan tanıyacak. Ama bunun son tüketiciye, hem de uygun fiyatlarla yansımasına daha zaman var.