Anasayfa Haber Uzun Süre Yeni Bir Mass Effect Çıkmayabilir

Uzun Süre Yeni Bir Mass Effect Çıkmayabilir

Electronic Arts, Mass Effect Andromeda’nın satış rakamlarından memnun değil.

Mass Effect serilerinde yeni bir dönemi temsil eden Andromeda, BioWare Montreal stüdyosunun ilk önemli oyunuydu. BioWare Montreal aslında 2009 yılında Mass Effect 2’nin yapımında yardımcı rol oynamak üzere kurulmuştu.

Mass Effect Andromeda projesini yüklenen BioWare Montreal, bu yükü kaldırabilmek için hayli büyümek zorunda kalmış, haliyle giderleri de artmıştı. Ancak Andromeda’nın oyun dünyasında beklenen büyük ilgiyi görmemesi, Electronic Arts’ın bilançoları gözden geçirmesine sebep olmuş.

Şirket yönetiminden çıkan yeni karar, bu stüdyonun yeniden küçültülmesi ve yardımcı rolüne geri dönmesi yolunda olmuş. Buradaki çalışanların önemli bir kısmı da başta Star Wars: Battlefront 2 olmak üzere daha büyük projelere kaydırılmış.

Tabii çalışanların işlerinden olmaması ve Battlefront 2 için daha fazla beyin gücünün ayrılması hayli olumlu gelişmeler. Ancak bunun sonucu olarak Mass Effect serilerinin uykuya yatırılması söz konusu. Electronic Arts yeni bir Mass Effect oyunu çıkarana kadar hayli uzun zaman geçmesi şaşırtıcı olmayacaktır.