Anasayfa Haber Intel Yeni Core X Serisi İşlemcilerini Tanıttı

Intel Yeni Core X Serisi İşlemcilerini Tanıttı

Intel’in Computex fuarında tanıttığı işlemciler, AMD ile olan rekabetin artacağını açıkça gösterdi.

Intel bir süredir beklendiği üzere, Computex 2017 fuarı kapsamında yeni nesil Core X ailesi işlemcilerini tanıttı. AMD’nin Ryzen işlemcilerinde çekirdek sayısını ve performansı artırmasından rahatsız olan şirket, serinin en tepesine 18 çekirdekli bir model oturtmuş!

Intel’in yeni Core X ailesi işlemcileri, Core i9, Core i7 ve Core i5 kodlu yeni modeller içeriyor. Skylake-X ve Kaby Lake-X mimarileri üzerine kurulu işlemcilerin hepsi yeni X299 yonga setli anakartları kullanacak biçimde tasarlanmış.

Core X ailesinin en tepesindeki model i9-7980XE olarak adlandırılmış. 18 çekirdekli ve 36 iş parçacığı barındıran bu modelin Amerika satış fiyatı 2,000 dolar civarında olacak. Diğer modeller ise daha az çekirdek ve daha düşük fiyatlarla çıkacak.

Core X ailesinin en altında ve en ucuz olan işlemciler, Kaby Lake-X mimarisi üzerine kurulan 4 çekirdekli iki modelden ibaretler. Intel’in Core X model ve fiyat listesini de yukarıdaki görselde açıkça görebilirsiniz. Intel bu işlemcilerin önümüzdeki haftalarda satışa çıkacağını bildirdi. Ancak kesin bir tarih verilmedi.