Anasayfa Haber Bülten GIGABYTE X299 AORUS Oyuncu Anakartlarını Tanıttı

GIGABYTE X299 AORUS Oyuncu Anakartlarını Tanıttı

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, Intel X299 platformunda yer alan, en yeni anakart serisini Computex 2017′ de tanıttı.

Yeni X299 AORUS Oyuncu Anakartları, sadece fiziksel gelişmeler değil, yazılım geliştirmelerini de X299 platformu ile birlikte getiriyor. Kullanıcılar, WTFast ile birlikte, AORUS Oyuncu Anakartlarıyla oyun oynarken optimize edilmiş bağlantılara sahip olmanın avantajlarını artık kullanabilirler. Donanım geliştirmeleri arasında, ESS Sabre ses ve Asmedia ASM3142 USB 3.1, Dijital LED’li RGB Fusion, Smart Fan 5 ve M.2 desteği gibi özel özelliklere sahip.

Yeniden tasarlanan zırh ve kaplama

X299 AORUS Anakartları PCB’ den taban kaplamasına kadar zırh ile korunuyor. Kullanıcılara oyun bilgisayarları için güçlü bir temel vermeye odaklanan taban plakası, daha ağır grafik kartlarından, daha büyük soğutuculardan ve hatta bellek modüllerinden gelen zorlamayı azaltmak için ek yapısal destek veriyor. Zırh ve kaplama, montaj sırasında kesikleri ve diğer zararları da azaltıyor.

WTFast Gamers Private Network – GPN

AORUS Gaming Anakartları, WTFast ile ortaklık kurarak, dünyanın neresinde olursanız olun, bir oyun ana bilgisayardan oyun sunucusuna bağlantıları optimize edebilecek ve aynı zamanda bu sistem geliştirebilen WTFast Gamers Private Network – GPN’den yararlanıyor. Aylık WTFast aboneliği ile oyuncular mümkün olan en stabil ve en hızlı oyun bağlantısını yaşayabilir.

Dijital LED’li RGB Fusion

RGB Fusion ve dahili dijital LED’lerle donatılan yeni X299 AORUS Gaming 9 ve X299 AORUS Gaming 7 anakartları yerleştirilen her kasayı aydınlatıyor. Dijital LED’lerin piyasaya sürülmesiyle RGB Fusion, kullanıcıların keyfini çıkarabilecekleri 8 yeni desen sunuyor. AORUS oyuncu anakartlarındaki Dijital LED Pin Başlıkları, kullanıcıların istedikleri LED’leri seçme imkanı veren 5v ve 12v Dijital LED şeritlerini desteklemektedir.

Fan Durdurma Teknolojisi ile Akıllı Fan 5

Smart Fan 5 yazılım paketindeki yeni özelliklerle zenginleştirilmiş X299 AORUS Oyuncu Serisi, Fan Durdurma Teknolojisi ve sıvı soğutma desteği için daha da fazla geliştirmeler sunuyor. Fan durdurma teknolojisi, sistem belirli bir sıcaklığın altındayken fanlardaki gereksiz yıpranmayı azaltır ve tüm fanları ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda durdurur. Hibrid Fan Pin Başlıkları’ndan akış hızı ve su sıcaklığı hakkında gelişmiş kontrol ve ikinci dereceye kadar bilgi sağlayan yeni Smart Fan 5, kullanıcılara tam hakimiyet kazandırıyor. PC soğutması ve en çok talep edilen su pompalarına güç sağlamak için yüksek akım 3 amper pin başlığı eklenmiş.

M.2 Termal Koruma + Intel Optane Desteği

AORUS Oyuncu Anakartları, üçlü M.2 desteğine sahiptir. Intel’in X299 platformu, Intel’in yeni Optane Teknolojisini destekleyecek ilk platformdur. Optane, kullanıcılara geleneksel mekanik sürücülerle karşılaştırıldığında önemli bir avantaj sağlayan bir önbellek sürücüsü görevi görerek depolama performansını artırır.

GIGABYTE, M.2 Termal Koruma ile ısınma problemine de bir çözüm getiriyor. M.2 Termal Koruma, M.2 cihazlarındaki tıkanıklıkları ve darboğazları önler. Bu sayede sorun yaşanmdan önce ısıyı düşürür ve azaltmaya yardımcı olur.

Yüksek Gelişmiş Ses Deneyimi

Stüdyo sınıfı kalitesinde ses, stüdyo sınıfı bileşenlerle başlar ve en yeni X299 AORUS Oyuncu Serisi Anakartlarında bulunur. AORUS Anakartları, profesyonel seviyede ekipmanlarda bulunabilen 127dB kapasiteli bir ESS Sabre DAC ile donanmıştır.

X299 AORUS Oyuncu Serileri, X Serisi işlemcileri destekleyecek ve bunları AORUS web sitesinde bulabilirsiniz. Bu sistemler Haziran 2017’de satışa sunulacak.