Anasayfa Haber Apple Yeni iMac ve iMac Pro Modellerini Tanıttı

Apple Yeni iMac ve iMac Pro Modellerini Tanıttı

Apple’ın dün gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinde yeni iMac modelleri de gün ışığına çıktı. Tıpkı MacBook’lardaki gibi iMac’lerde de ana değişim Intel Kaby Lake işlemcilere geçiş yapılması oldu. Son nesil Intel işlemcilerin kullanılmasının yanında ayrıca ekran, hafıza, depolama ve giriş çıkış portlarında da değişimler var.

Ekran

Yeni iMac’lerde ekranlar eskilerine oranla %43 daha parlak olacak. Paneller 500 nit parlaklık, 10 bit renk derinliği  ve 1 milyar renk sunabilecek. 27 inç olan yeni iMac’ler 64 GB RAM’e kadar, 21.5 inç modeller ise 32 GB RAM’e kadar yükseltilebilecek.

Hem SSD hem de klasik mekanik disk barındıran Fusion sürücüler 27 inç modellerde standart olarak gelecek. SSD’ler ise tıpkı yeni MacBook’lardaki gibi eskisinden %50 daha hızlı olacak. Giriş çıkış portlarına gelen yenilik ise yeni modellerin Thunderbolt 3 destekleyen iki adet USB-C konektörüne sahip olması.

21.5 inçlik modelde bir önceki modelden %80 daha iyi bir grafik performansı sunulacak. Bu modelde dahili ekran kartı olarak Intel Iris Plus Graphics 640 bulunacak. Retina ekranlı iMac Retina 4K 21.5 inç modelinde ise Radeon Pro 555 2 GB ya da Radeon Pro 560 4 GB harici ekran kartları bulunacak. iMac Retina 5K’da ise doğal olarak daha üst model ekran kartları sunulacak. Kullanıcılar Radeon Pro 570, 575, 580 kartları arasından seçim yapabilecekler. Radeon Pro 580’in 8 GB video belleğine sahip olduğunu belirtelim. Yani 5K modelde ekran kartı belleği 8 GB değerine kadar yükseltilebilecek.

Fiyat

  • 21.5 inçlik standart modelin başlangıç fiyatı: 1099$
  • 21.5 inçlik 4K modelin başlangıç fiyatı 1499$
  • iMac Retina 5K için başlangıç fiyatı 1799$

iMac Pro

Apple etkinlikte ayrıca iMac Pro hakkında da bilgiler verdi. Bu iMac modeli yıl sonunda piyasaya çıkacak ve piyasadaki en güçlü Mac olacak. 8 çekirdekli Intel Xeon işlemciye sahip olacak olan iMac Pro için 18 çekirdeğe kadar seçenek sunulacak. Yeni 27 inçlik iMac ile aynı tasarıma sahip olacak iMac Pro’nun etrafındaki çizgiler ise Uzay Grisi olacak. Bunun sebebi ise var olan kasaya daha iyi işlemciler eklendiği için ısı yönetiminin daha iyi yapılmak istenmesi.

iMac Pro’da AMD Radeon Vega grafik kartları bulunacak ve 16 GB video belleğe kadar seçenek sunulacak. 1 TB ile 4 TB arasında değişen kapasitelerde SSD’lerle depolama yapılabilecek. Cihazda ayrıca dört adet Thunderbolt 3 portu ve dahili 10 Gigabit Ethernet bulunacak. Aşağıdaki görselden iMac Pro’da bulunacak diğer özelliklere göz atabilirsiniz:

Cihaz için Apple 22 teraflop değerine kadar performans vaadinde bulundu. Cihazın RAM kapasitesi ise 32 GB ile 128 GB ECC RAM arasında değişecek. 5K Retina ekranla sunulacak olan iMac Pro, Thunderbolt 3 portları sayesinde harici 5K ekranları da çalıştırabilecek. Harici ekranların arasında da 44 milyon piksel alışverişi sağlanacak.

iMac Pro, 4K/8K video işleyen video düzenleyiciler için geliştirilmiş. Bu nedenle tam bir çalışma istasyonu seviyesinde özelliklere sahip. iMac Pro’nun başlangıç fiyatı ise 4999$ olarak duyuruldu.

İlginizi çekebilir: 10.5 ve 12.9 İnçlik Yeni iPad Pro Modelleri Tanıtıldı