Anasayfa Haber Qualcomm, Quick Charge 4+ Teknolojisini Duyurdu

Qualcomm, Quick Charge 4+ Teknolojisini Duyurdu

Qualcomm, hızlı şarj teknolojisinde bir sonraki aşamayı duyurdu.

Qualcomm, kendi geliştirdiği Quick Charge 4+ teknolojisini duyurdu. Bu teknoloji firmanın Quick Charge 4 teknolojisinin yeni sürümü. Yanında artı ibaresinin olmasının sebebi ise daha hızlı, daha az ısınan ve daha verimli bir şarj deneyimini, aynı yonga seti üzerinde yapacak olması.

Qualcomm Quick Charge 4 teknolojisi, firmanın piyasadaki son üst seviye modeli olan Snapdragon 835 ile duyurulmuştu. Quick Charge 4+ teknolojisi ise daha fazla yenilik getiriyor. Bu teknolojiyle birlikte üç ana geliştirme söz konusu: Dual Charge (Çifte Şarj), Intelligent Thermal Balancing (Akıllı Termal Dengeleme) ve Advanced Safety Features (Gelişmiş Güvenlik Özellikleri).

Dual Charge

Bu özellik daha önceki Quick Charge sürümlerinde de bulunuyordu. Ancak şimdi çok daha güçlü. Bu teknolojiyle birlikte cihaza güç yönetimi için ikinci bir entegre devre ekleniyor. Bu devre alınan şarj akımını ikiye bölüyor. Bu sayede cihaz daha az ısınıyor ve şarj süresi kısalıyor.

Intelligent Thermal Balancing

Quick Charge 4+ teknolojisi ile birlikte eklenen bu teknoloji, Dual Charge teknolojisine yardımcı olarak geliştirilmiş. Yukarıda da dediğimiz gibi Quick Charge 4+ teknolojisi, cihazın daha az ısınmasını sağlayacak. Intelligent Thermal Balancing teknolojisi, şarj akımını uygun olan en soğuk yoldan götürüyor. Teknoloji, bunu otonom bir şekilde gerçekleştirebilmesi için geliştirilmiş.

Advanced Safety Features

Bu özellik cihazın içinde dahili güvenlik protokolleri barındırıyor. Bu protokoller hem kasayı, hem de konektörü aşırı ısınmaya karşı sürekli olarak izliyor. Aşırı ısınma durumlarında gerçekleşen kısa devre veya Type-C konektörünün zarar görmesi gibi senaryolar bu sayede yok olacak.

2750 mAh kapasiteye sahip olan bir batarya üzerinde gerçekleştirilen bir teste göre, Quick Charge 4+ teknolojisi önceki teknolojiye nazaran %3 daha serin, %15 daha hızlı ve %30 daha verimli şarj ediyor. Üstelik Quick Charge 4+ teknolojisi de aynı Snapdragon 835 yonga setini destekliyor.

Ancak bu bir yazılım güncellemesi değil, donanım güncellemesi. O yüzden üreticiler Quick Charge 4+ logosunu cihazlarına ekleyebilmek için donanımlarında değişiklik yapmak zorundalar.

Şu anda Quick Charge 4+ teknolojisini destekleyen tek telefon, yeni duyurulan ZTE Nubia Z17 modeli. Cihazın batarya kapasitesi ise 3200 mAh ve söylediğimiz gibi QC4+ logosunu taşıyan ilk cihaz.